Održivost u sanitarnoj industrijiNaš doprinos

Geberit već 150 godina poboljšava kvalitetu života ljudi inovativnim sanitarnim proizvodima. Dizajniramo i proizvodimo trajne, visokokvalitetne proizvode imajući na umu ekološke, društvene i ekonomske aspekte.

Više od 30 godina svoju strategiju dosljedno usklađujemo s dugoročnim razmatranjima - tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda. Ova predanost važan je razlog uspjeha tvrtke. Vjerujemo da je jedan od najvećih doprinosa održivom korištenju resursa stalno postavljanje novih standarda za kvalitetu i vijek trajanja proizvoda.

Geberit proizvodi obično se koriste desetljećima. Osim toga, dugoročna dostupnost rezervnih dijelova i kompatibilnost s prethodnim verzijama novih proizvoda čine važan doprinos njihovom vijeku trajanja. To partnerima olakšava ispunjavanje često opsežnog kataloga zahtjeva za certificirane građevinske projekte.

Pregled

Trajni proizvodi koji štede resurse

Environmental Product Declarations (EPD)

Environmental Product Declarations, ili EPD, važan su izvor informacija za vlasnike zgrada, investitore, poslovne partnere i druge donositelje odluka. Oni pružaju informacije o ekološkom otisku građevinskih proizvoda i temelje se na detaljnoj procjeni životnog ciklusa.

Proizvodi s EPD-ovima trećih strana čine 34% prodaje Grupe Geberit. Stoga nudimo široku paletu proizvoda za zgrade izgrađene u skladu sa sustavima certificiranja kao što su Minergie, DGNB, BREEAM ili LEED.

Obvezujuća strategija održivosti

Prije više od 30 godina Geberit je izradio svoju prvu ekološku strategiju i proveo određene mjere. Tijekom godina ova je strategija postupno proširena u sveobuhvatnu strategiju održivosti. Temelji se na UN-ovoj Agendi 2030. i njenih 17 ciljeva održivog razvoja.

Geberitu su posebno važna četiri cilja. “Pristup čistoj pitkoj vodi i osnovnim sanitarnim uvjetima” (Cilj 6), koji bi trebao biti dostupan svim ljudima diljem svijeta pod pravednim uvjetima, kao i cilj “Održivi gradovi i zajednice” (Cilj 11). Osim toga, Geberit daje važan doprinos “osiguranju uključivog, pravednog i kvalitetnog obrazovanja i promicanju mogućnosti cjeloživotnog učenja za sve“ (Cilj 4) kroz visokokvalitetnu obuku i daljnje obrazovanje vlastitih zaposlenika, obuku za obrtnike pokrenutu još u 1950-ih i novousvojene strategije za društvenu predanost u području strukovnog osposobljavanja u zemljama u razvoju. Geberit također pridonosi cilju “Poduzimanje mjera u borbi protiv klimatskih promjena i njihovih utjecaja“ (Cilj 13) sa CO2 strategijom, Energy Masterplanom i načelom ekološkog dizajna kao osnovom za razvoj proizvoda.

Savjeti i trikovi za održivost u svakodnevnom životu

Koristite manje vode

Tips for saving water

Žena otvara slavinu i ispituje jačinu i temperaturu vodenog mlaza (© Geberit)

Pažljivo korištenje vode kao resursa ima smisla. Uz ovih šest savjeta možete osjetno smanjiti potrošnju vode u kupaonici.

Uštedite vodu!