Na ovoj web stranici koristimo kolačiće kako bi vam omogućili neometano i ugodno korisničko iskustvo. Daljim korištenjem ove stranice potvrđujete da prihvaćate našu politiku korištenja kolačića. Više informacija o korištenju kolačića i drugim postavkama možete pronaći u našoj  Izjavi o zaštiti privatnosti .

OK
Geberit Hrvatska

PRAVILA O PRIVATNOSTI I OBAVIJEST O ZAŠTITI PODATAKA

ZA KLIJENTE, DOBAVLJAČE I OSTALE POSLOVNE PARTNERE

1 Područje važenja

1.1 Zaštita vaših osobnih podataka nam je važna. Svrha ovih pravila o privatnost je obavijestiti korisnike Geberit-ovih internetskih usluga, posebice Geberit-ove web stranice(a) ("web stranica") – kao i klijente, dobavljače i ostale poslovne partnere – o tome kako Geberit prodaja d.o.o., Ruše obrađuju osobne podatke. Uzimajući to u obzir, svi aspekti ovih podataka se možda ne primjenjuju na Vas.

1.2. Osobni podaci u smislu ovih pravila o privatnosti su svi podaci koji se odnose ili se mogu povezati s Vama osobno, poput npr. imena, adrese ili adresa elektroničke pošte.

2 Voditelj obrade

2.1 Vlasnik i voditelj obrade – Geberit web stranice koju ste posjetili je društvo Geberit navedeno na impresumu te web stranice.

2.2.Posljedično, voditelj za obradu vaših osobnih podataka je Geberit prodaja, d.o.o., Podružnica Zagreb, Samoborska cesta 218, HR-10090 Zagreb; e-mail adresa: info.hr@geberit.com

3 Službenik za zaštitu podataka

Naš službenik za zaštitu podataka dostupan je na adresi dataprotection@geberit.com ili našoj poštanskoj adresi uz dodatak „službenik za zaštitu podataka”.

4 Automatizirani postupak prikupljanja i obrade podataka na Geberit web stranicama

4.1 Kao i kod svake web stranice, tako i naš poslužitelj u svojim dnevničkim datotekama automatski i privremeno prikuplja podatke koje prenosi preglednik, ako niste deaktivirali tu opciju. Ako želite pregledavati našu web stranicu, prikupljamo sljedeće podatke koji su nam tehnički potrebni kako bismo vam mogli prikazati naše web stranice te kako bismo zajamčili stabilnost i sigurnost.

  • IP-adresa računala koje šalje upit
  • upit klijenta za datotekom
  • http kod odgovora
  • web stranica s koje nas posjećujete (referrer URL)
  • vrijeme upita poslužitelja
  • tip i verzija preglednika
  • operativni sustav računala s kojeg dolazi upit

4.2 Ovi se dnevnički podaci poslužitelja ne evaluiraju na način da se povezuju s osobom. Ako gore nave-dene informacije sadrže osobne podatke (posebice IP-adresu), podaci se prikupljaju na temelju čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Pritom je naš legitimni interes u tome da se osigura propisno funkcioniranje naših web stranica. Ako trebate daljnje informacije vezano za odvagivanje interesa koje treba provesti sukladno čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a, molimo da nas kontaktirate na način naveden u točki 2. Prikupljanje gore spomenutih podataka potrebno je u svrhe omogućavanja funkcionalnosti naše web stranice.

4.3 Web stranice koriste niže opisane tehnologije i alate. Ako ne želite da se oni koriste, uz svaki alat na-vest ćemo vam razne mogućnosti i postavke za sprječavanje njihova korištenja.

4.4 Google Analytics

4.4.1 Naše web stranice koriste Google Analytics, servis tvrtke Google Inc, (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, SAD; dalje u tekstu kao „Google”) za analizu uspješnosti web stranice. Korištenje obuhvaća modalitet rada Universal Analytics. Time se podaci, sesije i interakcije koje obuhvaćaju više uređaja mogu pripisati pseudonimnom korisničkom ID-broju te se tako aktivnosti korisnika mogu analizirati neovisno o uređaju. Google Analytics upotrebljava tzv. kolačiće \„cookies”\, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu i omogućuju analizu vašeg korištenja web stranice.

4.4.2 Informacije koje kolačić generira o Vašem korištenju naših web stranica u pravilu se prenose Googleovom poslužitelju u SAD-u i tamo se pohranjuju. Budući da je na našim web stranicama aktivirana anonimizacija IP-a, Google će unutar država članica Europske unije ili drugih država potpisnica Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru najprije skratiti Vašu IP adresu. Samo se u iznimnim slučajevima puna IP adresa šalje Googleovom poslužitelju u SAD-u i tamo skraćuje. Google vašu IP adresu, koju u okviru funkcije Google Analytics prosljeđuje vaš preg-lednik, neće povezivati s drugim podacima u posjedu Googlea. Google će koristiti te informa-cije u svrhu analize vašeg korištenja web stranice, sastavljanja izvještaja o aktivnostima na web stranici te pružanja drugih usluga operateru web stranice u vezi s korištenjem web stranice i interneta.

4.4.3 Spremanje kolačića možete spriječiti odabirom odgovarajućih postavki vašeg preglednika, no upozoravamo vas da u tom slučaju možda neće biti moguće u potpunosti koristiti sve funkcije web stranice. Osim toga možete spriječiti proslijeđivanje podataka koje je kolačić generirao i koji se odnose na vašu uporabu web stranice (uklj. vašu IP-adresu) Googleu kao i obradu tih podataka u Googleu tako da preuzmete i instalirate dodatak na preglednik koji se nalazi na sljedećoj poveznici ( http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de ). Kolačići za odjavu (opt-out) sprječavaju buduće bilježenje vaših podataka prilikom posjete pojedine web stranice. Kako biste spriječili da Universal Analytics podatke bilježi s različitih uređaja, morate aktivirati odjavu na svim sustavima koje koristite.

4.4.4 Google Analytics koristimo na temelju našeg legitimnog interesa za oblikovanjem naših web stranica sukladno potrebama, njezinom statističkom evaluacijom i učinkovitom promocijom. Pravna osnova je čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Ako to želite učiniti, kontaktirajte nas putem gore navedenih linka ili slijedite upute u našim promotivnim porukama. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost bilo koje obrade podataka koja je izvršena na temelju pribavljene suglasnosti.

4.5 Google AdWords

4.5.1 Koristimo ponudu Google AdWordsa (uklj. i Google AdWords Remarketing) kako bismo uz pomoć promidžbenih sredstava (tzv. Google AdWords) na eksternim web stranicama ukazali na našu atraktivnu ponudu. Na temelju podataka promidžbene kampanje možemo utvrditi koliko su uspješne pojedine promidžbene mjere. Koristimo ovaj alat kako bismo vam prikazali reklamu koja je vama zanimljiva, kako bismo vam našu web stranicu učinili zanimljivijom te postigli pošteni izračun troškova promidžbe.

4.5.2 Ta promidžbena sredstva Google isporučuje preko tzv. „Ad Servera”. Za to koristimo Ad-Server kolačiće pomoću kojih se temeljem određenih parametara može mjeriti uspjeh, kao npr. broj prikazivanja oglasa ili korisničkih klikova. Ako preko Googleovog oglasa dospijete na našu web stranicu, Google AdWords na Vašem računalu pohranjuje kolačić. Ti kolačići u pravi-lu prestaju važiti nakon 90 dana i ne služe tome da se identificira vas osobno. Uz taj se kolačić kao vrijednost za analizu u pravilu pohranjuje Unique-Cookie-ID, broj Ad-impresija po plas-manu (učestalost), posljednja impresija (relevantno za konverzije nakon pregleda) te informacije o opt-outu (oznaka da korisnik ne želi da mu se više obraćamo).

4.5.3 Ti kolačići omogućuju Googleu da ponovno prepozna vaš internetski preglednik. Ako korisnik posjeti određene podstranice web stranice AdWordsovog klijenta, a još nije istekla valjanost kolačića koji je pohranjen na njegovom računalu, Google i klijent mogu prepoznati da je koris-nik kliknuo na oglas i da je preusmjeren na tu stranicu. Svaki AdWordsov klijent dobiva drukčiji kolačić. Kolačići se dakle ne mogu pratiti s web stranice AdWordsovih klijenata. Mi u okviru navedenih promidžbenih mjera ne prikupljamo i ne obrađujemo sami osobne podatke. Od Googlea dobivamo samo statističke evaluacije. Na temelju tih evaluacija možemo vidjeti koje su korištene promidžbene mjere posebno učinkovite. Daljnje podatke temeljem tih promidžbenih mjera ne dobivamo, a posebice ne možemo na temelju tih informacija identificirati korisnike.

4.6 DoubleClick by Google

4.6.1 Naše web stranice koriste alat DoubleClick by Google. DoubleClick koristi kolačiće kako bi se objavljivali oglasi koji su relevantni za korisnike i poboljšala izvješća o učincima kampanje ili kako bi se – ako je aktivirana funkcija Frequency Capping – izbjeglo da korisnik više puta vidi iste oglase. Pomoću ID-broja kolačića Google bilježi koji se oglasi objavljuju u kojem pregledniku i tako može spriječiti da se oni prikazuju višekratno. Osim toga, DoubleClick pomoću ID-broja kolačića može bilježiti tzv. konverzije koje su povezane s upitima temeljem oglasa. To je primjerice onda slučaj ako korisnik vidi DoubleClick oglas te kasnije pomoću istog preglednika otvori web stranicu oglašivača i tamo nešto kupi. Prema navodima Googlea, kolačići Dou-bleClicka ne sadrže osobne podatke.

4.6.2 Zahvaljujući korištenim alatima AdWords i DoubleClick by Google vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s Googleovim poslužiteljem. Nemamo utjecaj na opseg i daljnju obradu podataka koje Google prikuplja pomoću ovoga alata te vas stoga obavještavamo sukladno našim saznanjima: Uporabom DoubleClicka Google dobiva informaciju da ste otvorili odgovarajući dio našeg internetskog nastupa ili da ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrirani za neku Googleovu uslugu, Google posjet može pripisati vašem korisničkom računu. Čak i ako niste registrirani kod Googlea, odnosno ako se niste prijavili, postoji mogućnost da Google sazna vašu IP adresu.

4.6.3 Dodatne informacije o DoubleClicku by Google možete pronaći na https://www. doubleclic-kbygoogle.com te o zaštiti podataka kod Googlea općenito na: https:// polici-es.google.com/privacy?hl=en .

4.7. Sudjelovanje u Google AdWordsu i DoubleClicku možete spriječiti na različite načine:

4.7.1 odabirom odgovarajućih postavki vašeg preglednika, posebice onih koje sprječavaju kolačiće trećih strana sprječavate dobivanje oglasa trećih strana;

4.7.2 deaktiviranjem kolačića za praćenje konverzije tako da svoj preglednik namjestite na način da se blokiraju kolačići s domena „www.googleadservices.com”, https://www.google.de/settings/ads , pri čemu se ta postavka briše kada brišete svoje kolačiće;

4.7.3 deaktiviranjem oglasa ponuđača sukladno vašim interesima koji su dio kampanje za samore-gulaciju „About Ads” preko poveznice http://www.aboutads.info/choices , pri čemu se ta postavka briše kada brišete svoje kolačiće;

4.7.4 trajnom deaktivacijom u preglednicima Firefox, Internet Explorer ili Google Chrome preko po-veznice http://www.google.com/settings/ads/plugin . Međutim, upozoravamo vas da u tom slučaju možda neće biti moguće u potpunosti koristiti sve funkcije ove web stranice.

4.8 Pravna osnova za obradu vaših podataka je čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Ako to želite učiniti, kontaktirajte nas putem gore navedenih detalja ili slijedite upute u našim promotivnim porukama. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost bilo koje obrade podataka koja je izvršena na temelju pribavljene suglasnosti.

4.9 AppNexus, Media Innovation Group, Adform, Plista, Sizmek

4.9.1 Naše web stranice koriste nadalje alate AppNexus, Media Innovation Group, Adform, Plista i Sizmek:

4.9.2 Ovi alati koriste kolačiće kako bi se objavljivali oglasi koji su relevantni za korisnike i poboljšala izvješća o učincima kampanje ili kako bi se izbjeglo da korisnik više puta vidi iste oglase. Pomoću ID-broja kolačića alati bilježe koji se oglasi objavljuju u kojem pregledniku te se na taj način, ako je aktivirana funkcija Frequency capping, može spriječiti da se oni prikazuju višekratno. Prema navodima ponuđača, kolačići tih alata ne sadrže osobne podatke.

4.9.3 Na temelju korištenih alata vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezi s poslužiteljem dotičnog ponuđača. Nemamo utjecaj na opseg i daljnju obradu podataka koji se prikupljaju pomoću ovih alata te vas stoga obavještavamo sukladno našim saznanjima: Povezivanjem ponuđači dobivaju informaciju da ste otvorili odgovarajući dio našeg internetskog nastupa ili da ste kliknuli na naš oglas.

4.9.4 Te alate koristimo na temelju čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Ako to želite učiniti, kontaktirajte nas putem gore navedenih detalja ili slijedite upute u našim promotivnim porukama. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost bilo koje obrade podataka koja je izvršena na temelju pribavljene suglasnosti.

4.9.5 Daljnje informacije o alatima iz ove točke pronaći ćete na:
https://www.appnexus.com/en/company/platform-privacy-policy-de
http://www.themig.com/en-us/privacy.html
https://site.adform.com/datenschutz-opt-out/
https://www.plista.com/de/about/privacy/
https://www.sizmek.com/privacy-policy-de/

4.10 Sudjelovanje u servisima AppNexus, Media Innovation Group, Adform, Plista i Sizmek možete spriječiti na različite načine:

4.10.1 odabirom odgovarajućih postavki vašeg preglednika, posebice onih koje sprječavaju kolačiće trećih strana sprječavate dobivanje oglasa trećih strana;

4.10.2 deaktiviranjem kolačića za praćenje konverzije tako da svoj preglednik namjestite na način da se blokiraju kolačići s domena www.appnexus.com, www.themig.com, https://site.adform.com, www.plista.com, www.sizmek.com;

4.10.3 deaktiviranjem oglasa ponuđača sukladno vašim interesima koji su dio kampanje za samore-gulaciju „About Ads” preko poveznice http://www.aboutads.info/choices , pri čemu se ta postavka briše kada brišete svoje kolačiće;

4.10.4 trajnom deaktivacijom u preglednicima Firefox, Internet Explorer ili Google Chrome preko poveznice http://www.google.com/settings/ads/plugin . Međutim, upozoravamo vas da u tom slučaju možda neće biti moguće u potpunosti koristiti sve funkcije ove web stranice.

4.11 Facebook Custom Audiences

4.11.1 Naše web stranice koriste i remarketing funkciju „Custom Audiences” tvrtke Facebook Inc., 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA, 94304, SAD. Na taj se način korisnicima naših web stranica u okviru posjeta društvene mreže Facebook ili drugih web stranica koje također koriste ovaj postupak mogu prikazati oglasi u skladu s njihovim interesima („Facebook-Ads”). Koristimo ovaj alat kako bismo vam prikazali reklamu koja je vama zanimljiva te kako bismo vam naše web stranice učinili zanimljivijom.

4.11.2 Na temelju korištenih marketinških alata vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezi s Facebookovim poslužiteljem. Nemamo utjecaj na opseg i daljnju obradu podataka koje Facebook prikuplja pomoću ovoga alata te vas stoga obavještavamo sukladno našim saznanjima: Uporabom Facebook Custom Audiences Facebook dobiva informaciju da ste otvorili odgovarajući dio našeg internetskog nastupa ili da ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrirani za neku Facebookovu uslugu, Facebook posjet može pripisati vašem korisničkom računu. Čak i ako niste registrirani kod Facebooka, odnosno ako se niste prijavili, postoji mogućnost da Fa-cebook sazna i pohrani vašu IP adresu kao i daljnja identifikacijska obilježja.

4.11.3 Funkcija „Facebook Custom Audiences” može se deaktivirati odgovarajućim postavkama va-šeg preglednika ili za prijavljene korisnike na https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_ .

4.11.4 Pravna osnova za obradu vaših podataka je čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Ako to želite učiniti, kontaktirajte nas putem gore navedenih detalja ili slijedite upute u našim promotivnim porukama. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost bilo koje obrade podataka koja je izvršena na temelju pribavljene suglasnosti.

4.11.5 Daljnje informacije o obradi podataka od strane Facebooka pronaći ćete na
https://www.facebook.com/about/privacy .

4.12 LinkedIn Insight Tag

4.12.1 Naše web stranice također koriste značajku praćenja konverzija i oznake uvida LinkedIn tvrtke LinkedIn Corporation, Sunnyvale, CA 94085, SAD. To omogućuje korisnicima naših web stranica da primaju oglašavanje temeljeno na interesu prilikom posjeta linkedIn.com ili drugim web mjestima koja već koriste tu značajku. Ovaj alat koristimo za prikazivanje oglasa koji bi vas mogli zanimati i za prilagodbu naših web stranica vašim interesima.

4.12.2 Zbog upotrebe ovog marketinškog alata, vaš će preglednik automatski uspostaviti izravnu vezu s LinkedIn poslužiteljem. Nemamo kontrolu nad opsegom i daljnjom uporabom podataka koje je LinkedIn prikupio korištenjem ovih alata, tako da podaci u ovoj politici privatnosti odražavaju naše trenutno razumijevanje problema. Kako je LinkedIn Insight oznaka integrirana u naše web usluge, LinkedIn će biti obaviješten kad posjetite odgovarajući dio naše web stranice ili kliknete na jedan od naših oglasa. Ako ste registrirani za uslugu LinkedIn, LinkedIn će posjet moći pripisati vašem pojedinačnom računu. Čak i ako niste registrirani ili niste prijavljeni na LinkedIn, LinkedIn može identificirati i spremiti vašu IP adresu kao i druge značajke za identificiranje.

4.12.3 Značajka LinkedIn Insight Tag može se onemogućiti postavljanjem odgovarajućih postavki u vašem pregledniku ili - ako ste prijavljeni na LinkedIn - na https://www.linkedin.com/psettings/advertising.

4.12.4 Pravni temelj za obradu vaših podataka je vaš pristanak u skladu s čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Ako to želite učiniti, kontaktirajte nas putem gore navedenih detalja ili slijedite upute u našim promotivnim porukama. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost bilo kakve obrade podataka koja je izvršena na temelju pribavljene privole.

4.12.5 Dodatne informacije o obradi podataka putem LinkedIn-a mogu se naći na https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy i https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

4.13 You Tube

4.13.1 Koristimo video platformu "YouTube" tvrtke YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, CA, SAD (»YouTube«), tvrtke tvrtke Google Inc., kako bismo osigurali privlačnu, dosljednu prezentaciju video sadržaja na našoj web stranici. To radimo u poboljšanom načinu privatnosti. Ako ne prihvatite kolačićem prilikom posjeta web mjestu, YouTube neće prikupljati podatke kada posjetite web mjesto. Tek kada želite reproducirati videozapis i pristati na kolačić, vaši se podaci prenose na YouTube (poput IP adrese, stranice s uputama, podataka o uređaju (preglednik, vrsta uređaja), dohvaćeni videozapis). Sami snimamo i pohranjujemo podatke jeste li i koji YouTube video reproducirali kako bismo vam mogli ponuditi prilagođenu uslugu.

4.13.2 Vaši se osobni podaci brišu čim više nisu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade.

4.13.3 Pravni temelj za obradu vaših osobnih podataka je vaš pristanak u skladu s čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Ako to želite učiniti, kontaktirajte nas putem gore navedenih detalja. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost bilo kakve obrade podataka koja je izvršena na temelju pribavljene privole.

4.13.4 Nemamo utjecaja na obradu podataka od strane YouTubea. Daljnje informacije o obradi podataka putem usluge You Tube mogu se naći na https://policies.google.com/privacy?hl=hr.

4.14 Kolačići

4.14.1 Naše web stranice koriste pored kolačića iz toč. 4.4 do 4.13 i druge kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se lokalno pohranjuju u privremenu memoriju vašeg preglednika. Nastavno navedene kolačiće koristimo samo kako bismo proveli, odnosno na raspolaganje stavili uslugu koju koristite, sukladno čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Naš legitimni interes za ob-radu podataka sastoji se u tome da se optimiziraju postavke web stranice za krajnji uređaj koji koristite te da se prilagode korisničke površine. Ako trebate daljnje informacije vezano za odvagivanje interesa koje treba provesti sukladno čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a, molimo da nas kontaktirate na gore navedene kontaktne podatke. Na našim se web stranicama koriste slje-deće vrste kolačića opseg i način funkcioniranja kojih su objašnjeni u nastavku:

  • privremeni kolačići (vidi s tim u vezi 4.14.2)
  • trajni kolačići (vidi s tim u vezi 4.14.3).

4.14.2 Privremeni kolačići brišu se automatski kada zatvorite preglednik. U tu skupinu potpadaju posebice sesijski kolačići. Oni pohranjuju tzv. ID-br. Sesije pomoću kojeg se različiti upit vašeg preglednika može pripisati zajedničkoj sesiji. Na taj se način računalo može ponovno prepoznati kada se vratite na našu web stranicu. Sesijski se kolačići brišu kada se odjavite ili zatvorite preglednik.

4.14.3 Trajni se kolačići brišu automatizirano nakon unaprijed određenog vremenskog razdoblja koje se može razlikovati ovisno o kolačiću. Te kolačiće u svako doba može izbrisati u sigurnosnim postavkama svog preglednika.

4.14.4 Pravna osnova za obradu vaših podataka je čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Ako to želite učiniti, kontaktirajte nas putem gore navedenih detalja ili slijedite upute u našim promotivnim porukama. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost bilo koje obrade podataka koja je izvršena na temelju pribavljene suglasnosti.

5 Prikupljanje i obrada dobrovoljno danih podataka

5.1 Prikupljamo i obrađujemo osobne podatke koji su dobrovoljno podijeljeni sa nama tijekom interakcije sa klijentima, dobavljačima i drugim poslovnim partnerima (na primjer, pute e-maila, telefona ili naših web stranica)

Podatke obrađujemo u sljedeće svrhe:

5.1.1 za realizaciju ugovornih odnosa te za obradu upita, narudžbi i zadataka, ili ispunjavanje predu-govornih radnji, trebamo vaše osobne podatke (npr. prezime, ime, e-mail adresa, adresa, datum rođenja, broj telefona, naziv radnog mjesta i bankovni detalji). Svrha obrade podataka temelji se na namjeravanom poslu. Prikupljamo te podatke kako bismo vam mogli pružiti odgovarajuće usluge te kako bismo mogli realizirati ugovorni odnos s vama. Pravna osnova za to je čl. 6. st. 1. toč. (b) OUZP-a.

5.1.2 Za provedbu i sudjelovanje u digitalnim događajima ("ponude događaja") potrebni su nam osobni podaci (npr. Ime, tvrtka, telefon, e-pošta, profesionalna grupa, država, jezik, registrirane video sesije). Obrada vaših osobnih podataka služi u svrhu pružanja i provedbe ponude događaja koju ste zatražili. Uz to, pohranjujemo vaše rezervirane i nazočne video sesije kako bismo vam pružili prilagođenu uslugu čak i nakon događaja. Pravni temelj za obradu vaših osobnih podataka je vaša privola prema čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Imate mogućnost u bilo kojem trenutku povući svoj pristanak na obradu vaših osobnih podataka u kontekstu sudjelovanja u našim ponudama događaja za budućnost. U tom slučaju, međutim, više nećete moći sudjelovati u željenom digitalnom događaju. Svi osobni podaci pohranjeni tijekom registracije ili sudjelovanja u našoj ponudi digitalnih događaja bit će izbrisani u ovom slučaju, osim ako druge svrhe ili zakonski rokovi zadržavanja sprječavaju brisanje.

5.1.3 Također koristimo vaše podatke za analizu i statističke svrhe (npr. Za upotrebu naših ponuda), kao i u reklamne svrhe ili ankete kupaca, kako bismo vam pružili informacije o proizvodima, uslugama i događajima, posebno putem pošta ili u obliku biltena e-pošte ili drugih oblika kontakta (kao što su SMS ili telefon). Pravni temelj za to je naš legitimni interes u optimizaciji ponuda relevantnih za vas, kao i u pružanju relevantnih oglasa na temelju čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Ako su vam potrebne dodatne informacije o usklađivanju interesa koje se moraju provesti u skladu s točkom (f) članka 6. stavka 1. GDPR-a, kontaktirajte nas koristeći gore navedene detalje. U bilo kojem trenutku možete se usprotiviti upotrebi svojih podataka u reklamne svrhe. Pojedinosti o vašem pravu na prigovor nalaze se u odjeljku 7. ove politike privatnosti.

5.1.4 Ako smo sukladno nacionalnim zakonima pojedinih zemalja obvezni za gore navedene promidžbene mjere prethodno ishoditi vašu suglasnost, onda ćemo to naravno učiniti. Pravna osnova za obradu vaših podataka je onda vaša privola (čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a.). Vašu privolu možete opozvati u svako doba. Molimo obratite nam se s tim u vezi na gore navedene kontakte ili slijedite upute u našim promidžbenim porukama. Opoziv privole ne utječe na zakonitost obrade podataka koja je provedena temeljem privole.

6 Prosljeđivanje vaših podataka trećim osobama

Načelno se vaši osobni podaci, bez vaše izričite prethodne privole, prosljeđuju samo u niže navedenim slučajevima:

6.1 Iz razloga pravnog progona

Ako je to potrebno radi rasvjetljavanja nezakonitog korištenja naših usluga ili pravnog progona, osob-ni se podaci prosljeđuju tijelima za kazneni progon i drugim nadležnim tijelima. No, to će se učiniti samo ako postoje konkretne naznake za nezakonito, odnosno zloporabno ponašanje. Podaci se mogu proslijediti i onda ako je to potrebno radi provedbe uvjeta korištenja ili drugih sporazuma. Osim toga, zakonski smo obvezni određenim javnim tijelima na upit dati informacije. A to su tijela kaznenog progona, tijela zadužena za progon prekršaja te porezna tijela.

Ti se podaci prosljeđuju na temelju našeg legitimnog interesa za suzbijanjem zloporabe, progona kaz-nenih djela te osiguranje, isticanje i ostvarivanje prava, čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Ako trebate daljnje informacije vezano za odvagivanje interesa koje treba provesti sukladno čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a, molimo da nas kontaktirate na gore navedene načine.

6.2 Izvršitelj obrade

Kako bismo mogli pružiti usluge ovisni smo o vanjskim poduzećima i pružateljima usluga („izvršitelji obrade”) s kojima surađujemo na ugovornoj osnovi. U tim se slučajevima osobni podaci prosljeđuju tim izvršiteljima obade kako bismo im omogućili njihovu daljnju obradu. No osobni se podaci prosljeđuju i drugim društvima grupe Geberit. Izvršitelje obrade biramo pažljivo te redovito kontroliramo njihov rad. Izvršitelji obrade podatke smiju koristiti isključivo u svrhe koje smo odredili te su osim toga ugovorom obvezani da vaše podatke smiju koristiti isključivo sukladno ovoj izjavi o zaštiti podataka te mjerodavnim zakonima o zaštiti podataka.

Konkretno koristimo posebice usluge sljedećih izvršitelja obrade:

6.2.1 druga društva iz grupe Geberit u svrhu centralnog administriranja klijenata i realizacije poslova

6.2.2 druga društva iz grupe Geberit u svrhu pružanja centralnih IT usluga za druga društva koncerna

6.2.3 pružatelje logističkih usluga za slanje proizvoda koje ste naručili kod nas, marketinške doku-mentacije ili drugih predmeta

6.2.4 pružatelje platnih usluga za provedbu eventualnih vaših plaćanja nama ili obratno

6.2.5 pružatelje servisnih usluga za montažne ili post prodajne usluge

6.2.6 pružatelje servisnih usluga za slanje newslettera ili provedbu ankete klijenata.

6.2.7 pružatelje IT usluga radi osiguranja cloud usluga, softvera i hardvera te za provedbu radova na održavanju.

6.2.8 Davatelj softvera za upotrebu komunikacijskih ponuda s kupcima, posebno također za provedbu ponuda događaja.

Podaci se izvršiteljima obrade prosljeđuju na temelju čl. 28. st. 1. OUZP-a, podredno na temelju našeg legitimnog interesa za gospodarskim i tehničkim prednostima koji se ostvaruju korištenjem specijaliziranih izvršitelja obrade te okolnosti da ne prevažu vaša prava i interesi za zaštitom osobnih podataka, čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Ako trebate daljnje informacije vezano za odvagivanje interesa koje treba provesti sukladno čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a, molimo da nas kontaktirate na gore navedene načine.

6.3 Transfer u treće zemlje

6.3.1 Tijekom obrade vaših osobnih podataka, vaše osobne podatke možemo prenijeti pouzdanim pružateljima usluga u trećim zemljama. Treće zemlje su zemlje koje su izvan Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EEA). Surađujemo samo s pružateljima usluga koji nam mogu pružiti prikladna jamstva za sigurnost vaših osobnih podataka i koji mogu jamčiti da će se vaši osobni podaci obrađivati ​​u skladu sa strogim europskim standardima zaštite podataka. Kopiju ovih prikladnih jamstava možete pregledati u našim prostorijama.

6.3.2 Ako osobne podatke prenesemo u treće zemlje, to će biti učinjeno na temelju takozvane odluke o adekvatnosti Europske komisije, ili, u nedostatku takve odluke, na temelju takozvanih standardnih ugovornih klauzula, koje je također izdala Europska komisija. U ovom slučaju ne može se isključiti da osobne podatke prenosimo davateljima usluga u SAD-u.

7 Vaša prava

7.1 S obzirom na vaše osobne podatke koje obrađujemo imate niže opisana prava. Molimo da vezano za ostvarenje vaših prava svoj pisani upit pošaljete na gore navedene kontakte ili na sljedeću e-mail adresu:
dataprotection@geberit.com .

7.2 Pravo na pristup podacima

Imate pravo, na upit, u svako doba u opsegu čl. 15. OUZP-a dobiti informacije o vašim osobnim podacima koje obrađujemo.

7.3 Pravo na ispravak ili brisanje

Pod uvjetima opisanim u čl. 17. OUZP-a imate pravo od nas zahtijevati brisanje vaših osobnih podata-ka. Ti uvjeti predviđaju posebice pravo na brisanje ako osobni podaci više nisu potrebni u svrhe u koje su prikupljeni ili obrađeni na drugi način. Ostvarivanje tog prava je sukladno čl. 17. st. 3. OUZP-a je posebice onda ograničeno kada vaše podatke trebamo za ispunjavanje pravne obveze ili za ostvarivanje pravnih zahtjeva.

7.4 Pravo na ograničavanje obrade

Imate pravo od nas tražiti ograničavanje obrade sukladno odredbama iz čl. 18. OUZP-a. To pravo postoji posebice, ako je između vas i nas sporna točnost osobnih podataka, tijekom razdoblja koje je potrebno za provjeru točnosti podataka te ako, u slučaju postojanja prava na brisanje, umjesto brisanja zahtijevate ograničavanje obrade; nadalje, u slučaju da podaci više nisu potrebni u svrhe obrade, ali vam trebaju za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva te ako je između nas i vas još uvi-jek sporno da li će prigovor biti uspješan. Ako je obrada vaših podataka u skladu s time ograničena, podaci se smiju obrađivati samo još u iznimnim slučajevima, primjerice ako ste dali privolu ili je to pot-rebno radi ostvarivanja pravnih zahtjeva.

7.5 Pravo na prigovor protiv obrade

Iz razloga koji proizlaze iz vaše posebne situacije, sukladno čl. 21. OUZP-a imate pravo u svako doba uložiti prigovor protiv obrade vaših osobnih podataka koja se provodi, između ostaloga, temeljem čl. 6. st. 1. toč. (e) ili (f) OUZP-a. Mi ćemo u tom slučaju obustaviti obradu vaših osobnih podataka, osim ako dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze vaše interese, prava i slobode ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

7.6 Pravo na prenosivost podataka Imate pravo osobne podatke koje ste nam pružili zaprimiti u strukturiranom, uobičajeno upotreblja-vanom i strojno čitljivom formatu sukladno odredbama čl. 20. OUZP-a. Sukladno tome je, između ostaloga, potrebno da se obrada podataka temelji na Vašoj privoli i da se ona provodi pomoću automatiziranih postupaka.

7.7 Pravo na pritužbu nadležnom tijelu za zaštitu podataka. Imate pravo na pritužbu nadležnom tijelu, posebice u državi članici u kojoj se nalazi vaše boravište, radnog mjesta ili mjesto pretpostavljenog prekršaja, ako smatrate da obrada osobnih podataka predstavlja povredu primjenjivog prava o zaštiti podataka.

8 Brisanje vaših podataka

Načelno vaše osobne podatke brišemo ili anonimiziramo čim više nisu potrebni u svrhe u koje smo ih prikupili ili koristili sukladno prethodno navedenim točkama. Ako se podaci moraju čuvati iz zakonskih razloga, onda ih blokiramo. Tako da više nisu raspoloživi za daljnju uporabu. Ako želite daljnje infor-macije o našim rokovima za brisanje i pohranu, molimo obratite se odgovornoj osobi iz točke 2.na tamo navedene kontakte.

9 Promjena svrhe

Vaši se osobni podaci obrađuju u druge od gore opisanih svrha samo ako je to dopušteno pravnim propisom ili ste dali svoju privolu na izmijenjenu svrhu obrade podataka. U slučaju daljnje obrade u druge svrhe, osim onih u koje su prvobitno prikupljeni, o tom drugim svrhama obavijestit ćemo vas prije daljnje obrade te ćemo vam na raspolaganje staviti sve daljnje mjerodavne informacije.

10 Automatizirane odluke u pojedinačnom slučaju ili mjere za izradu profila

Ne koristimo automatizirane procese obrade radi donošenja odluka – ni za izradu profila.

Verzija: veljača 2021.