Više volite tuš ili kadu?

Mišljenja su vrlo različita o tome je li bolje tuširati se ili kupati. Za neke je kada bitna značajka standardne kupaonice. Drugi se radije tuširaju kada je u pitanju osobna higijena. Imamo po pet razloga zašto biste više voljeli kadu ili tuš.

Pet prednosti tuširanja

Osoba koja se tušira pod tušem s CleanLine kanalicom (© Geberit)

1. Tuš se može postaviti u malom prostoru, neobičnog tlocrta i bez obzira na nagib krova. Postoji mnogo verzija koje štede prostor i razlikuju se po širini i duljini, kao i po dizajnu. U prostranim kupaonicama mogu se koristiti i kao razdjelnici prostorija.

2. Mogu se odabrati tuševi u ravnini poda ili se mogu postaviti tuš kade. Jednostavnije je ući pod tuš u u ravnini poda nego u kadu za tuširanje. To omogućuje tuširanje bez prepreka.

3. Prostorija može izgledati veća ako je tuš kabina prilagođena dizajnu kupaonice. Tuš kabina na izvlačenje ili staklena vrata kao i pločice koje osiguravaju besprijekoran prijelaz između kupaonice i tuša tu su od velike pomoći.

4. Tuš također može privući pažnju s nizom dodataka kao što su posebno oblikovane armature, zanimljive zavjese za tuš ili pločice s posebnim uzorkom.

5. Brže je otuširati se i ekološki je prihvatljivije jer vam je potrebno manje vode nego da napunite kadu. Ovo štedi vrijeme, novac i energiju. Za usporedbu: u prosjeku vam je potrebno oko 150 litara vode da napunite kadu; petominutno tuširanje štedi tri do pet puta više vode, pod uvjetom da zatvorite vodu dok se sapunate.

Pet prednosti kade

1. Kupanje je zabavno. U obiteljskoj kupaonici, kada je često vrlo popularna kod djece jer na zaigran način stječu osjećaj za higijenu i mogu prskati uokolo.

2. Prednost kade je što se ne morate odlučiti između kupanja i tuširanja, ovdje možete oboje. Za osobe koje su manje pokretne tu su kade sa sjedalicom i vratima za lakše ulaženje. Kutna kada može biti dobro rješenje u maloj kupaonici.

3. Kada predstavlja udobnost. Briga o osobnoj higijeni dok ležite i opuštate se je užitak. Kade s wellness mlaznicama i raspršivačima osiguravaju još više opuštanja.

4. Ugodno topla kupka dobra je za zdravlje. Pomaže u oslobađanju od svakodnevnog stresa i grije tijelo u hladnim danima. Ako ste prehlađeni, kupka će pomoći vašem protoku krvi i podržati prirodnu obranu tijela. Ako želite, u vodu možete dodati ulje za kupanje. Kupka opušta mišiće te akođer pomaže u zaustavljanju bolova u mišićima.

5. Kade za kupanje mogu stvarno privući poglede. Uz kade standardnih dimenzija, tu su i samostojeće kade, kade ugradbene u pod kao i kutne kade dopadljivog dizajna. Dizajni u neobičnim oblicima i modelima daju kupaonicama nešto posebno.

Proizvodi za više udobnosti u kupaonici

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje