Mali umivaonici | Geberit Hrvatska

Koliko mali može biti umivaonik?

U uskoj kupaonici ili maloj kupaonici za goste, umivaonik za ruke ne bi trebao zauzimati previše prostora, a opet biti praktičan i atraktivan. Dakle, kako ćete to postići? Ovi savjeti će vam pomoći:

Xeno² umivaonik (© Geberit)

1. Umivaonik standardne veličine ima izbočine (dubinu) od 55 centimetara. Umivaonik za ruke obično ima dubinu od 45 centimetara. Ali u uskim ili malim kupaonicama često nema toliko prostora. Tu na scenu stupaju uži umivaonici. Sada postoji veliki broj mini umivaonika s izbočenjem od 20 do 25 centimetara. Dobra ideja bi mogao biti umivaonik koji štedi prostor iz Geberit kupaonskih linija Citterio, Xeno², iCon, ili Smyle.

2. Interakcija između keramičkih uređaja i namještaja čini pravu razliku u kupaonici. Kada je riječ o malim prostorijama, korisno je razmišlajti o umivaoniku u kombinaciji s ostalim namještajem kako bi cijeli prostor bio funkcionalniji.

3. Pametan dizajn: Umivaonici nisu dostupni samo u različitim veličinama, već i u čitavom nizu različitih, bezvremenskih dizajna. Bilo da su kutni, ovalni ili okrugli, s okomitim ili vodoravnim odvodom: različite varijante imaju smisla ovisno o prostoriji. U skučenim prostorima praktični su mali umivaonici za ruke s odvodom za umivaonik koji štedi prostor. Dizajnirane su tako da se mogu kombinirati s uskom bazom za umivaonik ili pločom za pranje, što rezultira što većim prostorom za pohranu.

iCon umivaonik za ruke (© Geberit)

4. Posebna kutna rješenja omogućuju korištenje malih umivaonika u kupaonicama za goste s izazovnim tlocrtima. U Geberitu su posebno serije iCon i Selnova Compact idealne za ugradnju u takvim slučajevima.

5. Oblik umivaonika: mali umivaonik uvijek znači gubitak prostora jer dolazi s manjom površinom za odlaganje. Međutim, ovisno o obliku umivaonika, moguće je dobiti maksimalan prostor. Odaberete li asimetrični oblik umivaonika, s armaturom pričvršćenom sa strane, na keramici ostaje dovoljno mjesta za svakodnevne kupaonske potrepštine.

6. Funkcionalnost je važna. Čak i s malim umivaonicima za ruke, mora postojati dovoljno prostora za potpuno držanje ruku pod vodom. Zbog toga je važno ne podcijeniti važnost dubine umivaonika. To možete jednostavno testirati u izložbenom prostoru ili maloprodaji.

7. Također možete uštedjeti prostor pomoću armatura, primjerice s zidnim rješenjima. Uvijek je dobra ideja pogledati armature u kombinaciji s umivaonikom za ruke. Ako provjerite liniju vodenog mlaza, možete spriječiti prskanje vode. Proizvođači armatura često nude modele sa skraćenim projekcijama koji su dizajnirani za kupaonice za goste u malim kupaonicama.

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje