Dizajniranje male kupaonice veličine 4 m²

Mišljenja o tome koliko mala kupaonica može biti velika, razlikuju se. Ovisno o regiji i standardima gradnje, 4 kvadratna metra općenito se mogu smatrati malom kupaonicom. Ovdje se bez problema može dizajnirati moderna mini kupaonica sa svim bitnim komponentama. To uključuje WC školjku, umivaonik, tuš ili alternativno kadu.

Prekrasan dizajn moguć je i u 4 m²

Mala Geberit Selnova kupaonica s konzolnom WC školjkom i umivaonikom

Ako funkcionira u velikom prostoru, funkcionirat će i u malom. Visokokvalitetni materijali i boje pločica i zidova također obavljaju svoju funkciju pri projektiranju male kupaonice.

Kada birate boju za malu prostoriju od samo 4 kvadratna metra, svijetle boje daju osjećaj svježine, dok tamne boje stvaraju udobnost.

Minimalistički stil preporučuje se svima koji žele dobiti najviše od svoje kupaonice od 4 m² – to rezultira dodatnom urednošću, olakšava čišćenje i osigurava mir.

Izazovi pri projektiranju male kupaonice od 4 m²

Moderna kupaonica u uskom prostoru s Acanto WC školjkom i Acanto umivaonikom

Pri projektiranju male kupaonice od primarne je važnosti optimalno korištenje ograničenog raspoloživog prostora. Ako se kupaonska vrata otvaraju prema unutra, na primjer, gubi se dodatni korisni prostor.

Raspored WC-a, umivaonika i tuša je tada kritičan. Klizna vrata su alternativa za stvaranje više prostora. Ako je mala kupaonica pravokutnog tlocrta, kadu treba smjestiti na kraj prostorije.

Ovaj Geberit namještaj stane u kupaonicu od 4 m²

Specifično za prostor umivaonika, prostor tuša, WC školjku ili za cijelu kupaonicu, Geberit kupaonski namještaj također je prikladan kada je prostor ograničen. Kad stvari postanu jako tijesne, poželjne su ideje koje stvaraju više prostora u kupaonici.

Osobito preporučujemo da pogledate kompaktne opcije WC kupaonskih linija Geberit Selnova i Geberit iCon.

Geberit Selnova kompaktna verzija umivaonika i baze
Mala kupaonica s kosim krovom (© @triner2 and @strandparken3)
Mala kupaonica s konzolnom Wc školjkom, elementom s ogledalom i bazom za umivaonik iz kupaonske linije Geberit ONE

Uobičajena pitanja pri projektiranju male kupaonice

Pročitajte slične objave