Elegantne boje za vašu kupaonicu | Geberit Hrvatska

Svježi sloj boje za vašu kupaonicu

Za mnoge ljude odabir pravih boja u kupaonici može biti vrlo težak. Većina kupaonica koristi se 20 do 30 godina i rijetko se – ako se uopće – renoviraju tijekom tog vremena. Kao rezultat toga, tražene su boje koje ostaju popularne godinama. Važan je i odabir kupaonske opreme u boji koja pristaje uz kupaonicu. Ovi bi vam savjeti trebali pomoći u odabiru prave boje za vašu kupaonicu.

Klasična bijela – siguran izbor

Nakon divljih boja koje su bile popularne u kupaonicama tijekom 70-ih i 80-ih, bijela se ponovno vratila kao dominantna boja. Bijela označava čistoću i odavno je klasična boja u mnogim kupaonicama. Bijela keramika WC školjke, umivaonika, kada i tuševa bezvremenska je i može se dobro kombinirati s bilo kojom drugom bojom.

Kako mogu unijeti dodatnu boju u kupaonicu bez farbanja zidova?

Boje stvaraju atmosferu i mogu stvoriti dodatnu udobnost u kupaonici. Bojanje zidova nije nužno potrebno za dodavanje boja kupaonici. Umjesto toga, dizajneri interijera dodaju šarene detalje poput kupaonskih dodataka. Prednost ovoga u odnosu na farbanje zidova je što se kupaonski pribor može zamijeniti brzo i jeftino. Dašak boje moože donijeti:

  • Tekstil kao što su ručnici, kupaonske prostirke, tepisi ili zavjese za tuširanje
  • Dozatori za sapun, čaše za četkice za zube i držači za ručnike
  • Vaze i posude za biljke
  • Slike i skulpture
  • Ukrasni predmeti kao što su svjetla, svijeće i svijećnjaci
  • Mali komadi kupaonskog namještaja
  • Tipke za aktiviranje ispiranja WC školjke

Biljke također mogu unijeti boju u kupaonicu zajedno s prirodnim ambijentom. Ali pazite, nije svaka biljka prikladna za kupaonice.

Koje su boje za zidove prikladne u kupaonici?

Boje igraju ključnu ulogu u tome koliko veliko prostorija izgleda. Sukladno tome, obratite pozornost na veličinu prostorije pri odabiru boje za zidove. Svijetle, moćne boje čine prostoriju manjom, dok pastelne nijanse imaju suprotan učinak.

Boje kao što su bež, svijetlo siva ili puderaste nijanse često se mogu vidjeti na zidovima kupaonice. Neutralne boje zidova imaju moderan izgled i impresioniraju svojom bezvremenskom ljepotom. Štoviše, bijelim umivaonicima i WC školjkama daju posebno elegantan izgled.

Pastelne boje
  • Boja pijeska i bež tonovi stvaraju osjećaj topline. Djeluju uravnotežujuće i na oči i na um jer prenose osjećaj smirenosti i harmonije.
  • Sivi tonovi: Siva dolazi u širokom rasponu nijansi - pomiješana s malo smeđe, siva djeluje toplo, ali kad ima plavkastu nijansu, ima hladni učinak. Kupaonski pribor u crvenoj, žutoj ili tirkiznoj boji posebno se dobro usklađuje sa sivim kupaonicama.
  • Pastelne boje: Svijetloplava, ružičasta, menta i slične nijanse pružaju osjećaj lakoće i blagostanja u prostoriji. Ljepota pastelnih boja je u tome što uvijek daju finu kombinaciju s bijelom kupaonskom keramikom.

Naš savjet: Za koju god boju zida se odlučili, prije bojenja uvijek provjerite nijansu. Jednostavan način da to učinite je uzorkovanjem nekoliko boja jednu pored druge izravno na zidu ili slikanjem probnog uzorka na drvu ili kartonu. Obavezno gledajte rezultate u različito doba dana jer svjetlo i okolina (na primjer, boja pločica, kupaonskog namještaja ili stropa) mogu imati značajan utjecaj na izgled boje. Nadalje, preporučujemo korištenje vodootporne boje ili boje dizajnirane posebno za upotrebu u kupaonicama. One olakšavaju čišćenje zidova i sprječavaju nakupljanje plijesni.

Moderne boje za kupaonicu – ovogodišnji favorit

Kupaonica s kupaonskom keramikom i kupaonskim namještajem iz Geberita u kupaonici obojenoj u "Very Peri" - Pantone boju godine 2022.
Geberit Sigma50 u nijansi “Very Peri” – Pantone boju godine 2022.

Svake godine vodeći arhitekti koriste različite boje u definiranju novih trendova u dizajnu interijera. Pantone boja godine 2022. je lila, nijansa Very Peri. Plavkasta nijansa pomiješana s dodirom crvene i ljubičaste ima svjež izgled koji utjelovljuje pogled u budućnost s optimizmom.

Ideje za pravu kombinaciju: Izabrana boja osvježava kupaonicu i kao boja zidova (ako se osjećate hrabro) i kao boja kupaonskih dodataka i tekstila. Plavo-ljubičasta boja odlično pristaje uz bijelu, svijetlo sivu ili bež. Very Peri dolazi do izražaja i kao zidna boja u kombinaciji s mramorom i zlatom ili u kombinaciji sa svijetlim drvom. Kupaonski namještaj sa svijetlim drvenim površinama u jasnom, linearnom dizajnu savršeno je u kontrastu s ovom razigranom bojom i daje kupaonici moderan izgled.

Zaključak

Preporučamo sanitarije i kupaonsku keramiku u klasičnim bojama u kombinaciji s diskretnim toplim bojama na zidu. Upamtite da je manje više. Kupaonica djeluje mirnije i urednije kada se ne koristi previše različitih boja. Dekoracije i kupaonski dodaci mogu stvoriti šareniji i razigraniji izgled, a isti se mogu zamijeniti jeftino i uz bez muke.

Pastelni tonovi u kupaonici

Proizvodi za kupaonice s funkcionalnim dizajnom

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje