Tuševi u ravnini poda | Geberit Hrvatska

Tuševi u ravnini poda Savjeti za projektiranje

Tuševi u razini poda su u trendu. Izgledaju elegantno, daju velikodušan osjećaj prostora i prikladni su za kupaonice bez prepreka. Kako biste bili sigurni da možete uživati ​​u svim prednostima područja tuša, postoji nekoliko stvari koje morate uzeti u obzir u kupaonici tijekom projektiranja.

Što je tuš u razini poda?

Rješenje za tuš prostor u razini poda s Geberit CleanLine tuš kanalicom

Tuševi u razini poda, otvoreni tuševi, walk-in tuševi – svi pojmovi koji se odnose na moderne tuš prostore u kojima, za razliku od konvencionalnih tuš kabina, ne morate prekoračiti prag ili otvoriti vrata da biste ušli.

Tuševi u ravnini s podom osiguravaju udobnost i sigurnost u kupaonici. Omogućuju vam da se ujutro otuširate čak i ako ste pospani bez opasnosti od spoticanja. Nadalje, predstavljaju posebno dobra rješenja za kupaonice bez prepreka.

Prednosti tuševa u razini poda

  • Veća sloboda kretanja tijekom tuširanja
  • Sigurniji i praktičniji za ulazak i izlazak
  • Higijensko rješenje i jednostavno čišćenje: nema skrivenih naslaga
  • Elegantan, bezvremenski dizajn koji čini prostoriju prostranijom
  • Prikladno za kupaonice bez prepreka

Savjeti za projektiranje tuševa u razini poda

U slučaju renovacije, ugradnja tuša u razini poda uvijek je dobra opcija. Stoga je važno unaprijed provjeriti jesu li stvarno ispunjeni zahtjevi za ugradnju. Ovdje je središnje pitanje građevinska visina poda, odnosno ukupna nadgradnja estriha, koja osim poda uključuje i druge slojeve kao što su toplinska izolacija, cijevi za podno grijanje itd. Tuševi u razini poda zahtijevaju određenu minimalnu visinu sifona. Ako je konstrukcijska visina poda niža od dubine sifona, instalacija možda neće biti moguća ili je moguća samo uz vrlo složene i skupe preinake.

1. Planiranje prostorije: odgovarajuća veličina

U udobnim, praktičnim tuševima, pristup prostoru za tuširanje je širok najmanje 80 centimetara, a sam prostor za tuširanje najmanje 90 x 90 centimetara. Što veće, to udobnije.

2. Ne štedite na tuš panelu

Kada se tuširate, iznenađujuće je koliko daleko voda može prskati izvan stvarnog prostora za tuširanje. Osobito ako se uštedjelo na tuš kabini. Možda ćete uživati ​​u tuširanju, ali kada završite, morate početi sušiti pod kupaonice. Zbog toga je u slučaju walk-in tuš kabina bez vrata, razumno napraviti walk-in tuš panel onoliko velik koliko to prostor dopušta. Jer što je staklena tuš kabina šira, veća je površina zaštićena od prskanja.

3. Tuš površina ili pločice?

Kod tuševa u razini poda, moguće je staviti tuš površinu ili pločice.

Tuš površine ili tuš kade mogu se ugraditi u ravninu poda. Sada dolaze u raznim bojama i materijalima. Primjerice, površine za tuširanje izrađene od čvrstih površinskih materijala ugodno su meke i tople za razliku od metala, stakla ili keramike.

Tuš prostori s pločicama osiguravaju dosljedan dizajn u cijelom prostoru. Gotovo da nema ograničenja u tome kako se mogu prilagoditi i nude veliku slobodu dizajna. Što se same veličine pločica tiče, popularne su pločice velikog formata jer imaju manje fuga i lako se čiste.

4. Protikliznost: na sigurnoj strani

Pri planiranju tuša u razini poda, stanje poda i položaj odvoda su od velike važnosti. Svatko tko se ikada poskliznuo pod tušem zna koliko je važno imati podlogu koja pruža siguran oslonac čak i u uvjetima pune vlage. Pri kupnji tražite protuklizne pločice ili tuš površine od protukliznih materijala.

A kako nitko ne voli stajati na odvodu pod tušem, odvod treba postaviti ili na pod što bliže zidu ili kao zidni odvod u zidu.

Tuš prostor u razini poda s nišom za pohranu

5. Niša stvara prostor za odlaganje

Obiteljske su kupaonice poznate po broju različitih šampona i gelova za tuširanje koje ćete tamo pronaći. Niša je praktično rješenje koje pruža prostor za pohranu raznih bočica i tuba.

6.Tuš u razini poda za kupaonice bez prepreka

Za tuš prostor bez prepreka, površina tuša mora biti najmanje 90 x 110 centimetara.

Za starije osobe ili osobe sa smanjenom pokretljivošću, ručke i sklopivo sjedalo ili klupa za tuširanje olakšavaju tuširanje. Također se morate pobrinuti da se armatura i glava tuša mogu dosegnuti i podesiti iz sjedećeg položaja.

Tuš kanalice ili zidni odvodi prikladna su rješenja za odvodnju u tuševima. Kako bi se osigurala optimalna odvodnja, nagib mora biti maksimalno 2%.

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje