Najbolje noćno svjetlo u kupaonici

Geberit ONE element s ogledalom, s funkcijom ComfortLight (© Geberit)

Svi znaju kako je to kad vas iz dubokog sna usred noći probudi puni mjehur. Odlazak na WC školjku je neizbježan. Prigušeni izvori svjetlosti mogu vam pomoći da pronađete put do WC školjke, čak i u mraku, jer iako je vaš san poremećen, vi ste još uvijek praktički u polusnu. To je uglavnom zbog oslobađanja melatonina - hormona koji inducira san odgovoran za osiguravanje da naša tijela noću gotovo automatski pređu u način spavanja.

Zdravi ciklus spavanja vrlo je dragocjen. Ljudi koji ne spavaju dovoljno, rijetko 100% funkcioniraju tijekom dana. Kako biste bili sigurni da se vaš san neće poremetiti unatoč odlasku na WC školjku i da se što prije možete vratiti u dobro duboki san, imajte na umu sljedeće točke:

  • Svjetiljka s funkcijom prigušivanja nudi idealno rješenje za navigaciju noćnih odlazaka na WC. Može se montirati na različite praktične položaje po kupaonici. Dobar primjer je Geberit ONE element s ogledalom s funkcijom ComfortLight. Integrirana ComfortLight funkcija ima četiri raspoloženja osvjetljenja koje se mogu individualno prilagoditi prema potrebi: svijetlo i osnažujuće tijekom dana, meko i laskavo prije spavanja te suptilno i diskretno noću za orijentaciju u mraku. Na taj način možemo lako ponovno zaspati nakon noćnog odlaska na WC.
  • Svjetlo za svako raspoloženje dostupno je i za WC školjku. Geberit AquaClean tuš WC uređaji imaju diskretno, automatski aktivirano svjetlo. Ovo suptilno osvjetljenje dovoljno je jako da usmjerava put noću i aktivira se pomoću senzora blizine. Postavke svjetla uključuju sedam različitih boja i pet razina svjetline.
  • Orijentacijska svjetla sa senzorima pokreta mogu voditi do WC-a pri ulasku u kupaonicu. Preporuča se izbjegavati rasvjetu s jakim plavim tonovima jer to ometa našu proizvodnju melatonina (hormona koji potiče san). Topli izvori svjetlosti koji su relativno blijedi i slabi su bolji. Stvarno osvjetljenje koje stvaraju unutar kupaonice samo je minimalno, ali je ipak dovoljno svijetlo da se možemo snaći. Ovu vrstu suptilne LED rasvjete pružaju proizvodi kao što su Geberit Monolith Plus sanitarni modul i Geberit ONE elementi s ogledalima. SoftTouch tipke Geberit Monolith Plus modula također osiguravaju posebno mekano aktiviranje ispiranja, tako da ne morate brinuti da ćete smetati ikome usred noći.
  • Inteligentan i pionirski izvor svjetlosti je pametno integriran u tipku. Geberit tipke za aktiviranje ispiranja nikada ne prestaju impresionirati zahvaljujući ovoj funkciji – da ne spominjemo njihovu vizualnu privlačnost. Geberit DuoFresh modul automatski uključuje LED svjetlo za orijentaciju noću kako bi vodilo do WC-a. Senzor blizine kontrolira svjetlo i osigurava njegovo automatsko paljenje i gašenje. Trajanje osvjetljenja i intenzitet ovog svjetla također se mogu prilagoditi i regulirati pomoću aplikacije.

Što je bioritam?

Bioritam je u biti samo prirodni ritam buđenja i spavanja vašeg tijela - često se naziva vaš biološki ili unutarnji sat. Posebno je kontroliran hormonom sna, melatoninom. Tijekom dana, kada smo izloženi suncu, naše tijelo ograničava oslobađanje ovog hormona. Međutim, čim navečer padne mrak, mozak oslobađa više melatonina i počinjemo se osjećati umorno. Na naš bioritam može utjecati ako smo izloženi premalo svjetla tijekom dana ili previše svjetla noću. Rasvjeta s jakim plavim tonovima također može negativno utjecati na našu proizvodnju melatonina. Imajući to na umu, preporučljivo je koristiti tople i diskretne izvore svjetlosti u kupaonici za ugodniji doživljaj kupaonice noću.

Proizvodi za više udobnosti u kupaonici