Moderno stanovanje | Geberit Hrvatska

Moderno stanovanje

Uz H.O.M.E. Haus 2022, renomirana arhitektonska tvrtka Hadi Teherani razvila je moderan, održiv koncept za stambenu zgradu s Geberit proizvodima u kupaonici.

H.O.M.E. Haus 2022 dizajnirala je renomirana arhitektonska i dizajnerska tvrtka Hadi Teherani Architects iz Hamburga (DE), a pruža i izvor inspiracije za buduće zgrade i pozornicu za moderan dizajn. Kuća budućnosti spaja tradicionalnu gradnju s modernim elementima. Impresionira zahvaljujući konceptu održive arhitekture i jedinstvenim idejama za dizajn interijera.

H.O.M.E. Haus 2022 od Hadi Teherani Architects na pozadini zelenih brežuljaka (© Bloomrealities/HTA für H.O.M.E. Haus 2022)
H.O.M.E. Haus 2022 u pustinji. Tradicionalni Badgir vjetrohvat izdiže se iz zemlje poput veličanstvene skulpture (© Bloomrealities/HTA für H.O.M.E. Haus 2022)

Moderna kuća inspirirana tradicionalnom arhitekturom

U sklopu ovog projekta, vrhunski arhitekt reinterpretirao je tradicionalnu kuću s dvorištem i inspirirao se svojom iranskom domovinom. Ovdje se kuće često grade s jednim katom ispod zemlje zbog vrućine – metoda gradnje koja se koristi više od 1500 godina.

U kući od 1200 četvornih metara praktički nema zatvorenih prostorija. Vodene značajke okružene su zidovima, stvarajući moderno životno okruženje. U međuvremenu, rasvjetni bunari, unutarnja dvorišta i vrtovi osiguravaju puno svjetla – čak i u područjima ispod razine tla. Koncept dizajna temelji se na prirodnim bojama i materijalima.

Održiva gradnja

Zgrada se napaja održivom energijom sunca i vjetra. Hvatač vjetra (ili bâdgir, na iranskom) je element koji se koristi u tradicionalnoj perzijskoj arhitekturi, a osigurava prirodnu klimatizaciju u zgradi zahvaljujući svojim zračnim kanalima. Vjetrohvat se veličanstveno uzdiže iz zemlje i daje zgradi gotovo skulpturalan izgled.

Ideje za modernu kupaonicu

A kako kod nas izgleda moderna kupaonica? U sve tri kupaonice Geberitova rješenja osiguravaju koherentan cjelokupni izgled.

Čini se da tanki umivaonik iz kupaonske linije Geberit ONE lebdi u sobi, sa sifonom skrivenim u zidu. Elegantan izgled zaokružuje armatura za umivaonik ugrađena u zid. Niski elementi iz modularne kupaonske linije Geberit iCon u hikoriju stvaraju inteligentan prostor za odlaganje. Tuš kanalica CleanLine savršeno se uklapa u minimalistički dizajn tuša.

Inovativna rješenja za kupaonice iz Geberita

U drugoj kupaonici Geberit ONE element s ogledalom skriven je u zidu zahvaljujući inovativnim instalacijskim elementima. To kupaonici daje dodatni osjećaj prostora. Dodatak odgovarajućeg umivaonika, kupaonskih elemenata i armature iz linije Geberit ONE stvara funkcionalnu i estetsku cjelinu. Kupaonski namještaj s drvenim površinama unosi u kupaonicu prirodnu ugodnu atmosferu.

U kupaonici za goste, tuš WC uređaj Geberit AquaClean Mera Comfort osigurava poseban osjećaj svježine nakon korištenja WC-a. Pričvršćen je na sanitarni modul Monolith, elegantno rješenje za smještaj tehnologije ispiranja.

Saznajte više o asortimanu Geberit proizvoda koje koriste Hadi Teherani Architects u H.O.M.E. Haus 2022:

Geberit ONE
Geberit iCon
Geberit AquaClean
Geberit Monolith
Geberit CleanLine

Proizvodi za kupaonice s funkcionalnim dizajnom

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje