Životni eksperiment u drvenoj kućiImanje Waddeweitz (DE)

Povijesna drvena kuća kao igralište za budućnost života i rada? Ovo je vizija renoviranog imanja u sjevernoj Njemačkoj. Lokacija kombinira tradicionalnu gradnju s modernom sanitarnom tehnologijom iz Geberita.

Kako na jednom mjestu spojiti područja života, rada, učenja i odmora? Zadruga želi pronaći nove, kreativne odgovore na ovo pitanje. U tu svrhu obnovljeno je staro imanje u Waddeweitzu (DE) u Donjoj Saskoj. Na prostranom terenu zvučnog naziva “Ding der Möglichkeit“ (Stvar mogućnosti) okupljaju se ljudi iz privatnih i poslovnih razloga. Igralište na tri hektara sa smještajem za goste, lokacijama za događanja, coworking prostorima i radionicom s budućim laboratorijem za kreativnu razmjenu.

Tradicija i suvremenost

Geberit ONE umivaonik i ONE zidna slavina montirani su u kupaonicama za goste. Geberit AquaClean Sela tuš WC uređaj nudi dodatni komfor (© Geberit)

Arhitektonski dragulj je šarmantna i povijesna zgrada od drvene građe. Nekadašnji poljoprivredni objekt pretvoren je u gostinjsku kuću.

Nakon obnove, ovdje se susreću tradicija i suvremenost: s ljubavlju namještene sobe sa starinskim namještajem spojene su s visokokvalitetnom sanitarnom opremom.

Gosti bi se također trebali osjećati opušteno u kupaonici – AquaClean tuš WC uređaj i kupaonska oprema Geberit ONE to osiguravaju.

Brza i jednostavna montaža

Graditelji su se odlučili za Geberit proizvode ne samo ispred zida, već i iza njega (© Geberit)
Geberit FlowFit je jednostavan i brz za postavljanje (© Geberit)

Kako su graditelji bili suočeni sa širokim rasponom zahtjeva u različitim zgradama, izbor je također pao na Geberit proizvode iza zida. Uz dizajn veliku je ulogu odigrala brza i sigurna montaža. To je bio slučaj, na primjer, sa sustavom pitke vode, koji je morao biti obnovljen na cijeloj lokaciji – što je bio značajan napor s obzirom na veličinu imanja. “Geberit FlowFit bio je blagoslov za nas instalatere, i to ne samo u smislu vremena. Dobro osmišljen sustav značajno nam je olakšao posao,” kaže vodeći vodoinstalater Ralf Mühle.

Jednostavna instalacija čak je pomogla nadoknaditi kašnjenja u izgradnji kada je cijeli pod, uključujući priključke, morao neplanirano biti zamijenjen u podrumu staje. Instalacija Geberit FlowFit i Silent-PP sustava u kupaonici trajala je u prosjeku osam sati – “dobar rezultat”, prema riječima vodoinstalatera.

O projektu

Galerija