Idealna visina ugradnje

Idealne visine ugradnje kupaonskih elemenata

Nema ništa više frustrirajuće od umivaonika koji je postavljen prenisko. Svaki put kad se sagnete da biste došli do armature, dan za danom, podsjetit ćete se da je zanemaren ključni aspekt projektiranja kupaonice - visina instalacije.

Dakle, na kojoj bi visini trebali biti montirani umivaonici, WC ili elementi sa ogledalom? Pa, odgovor je jednostavan: ovisi o tome koliko ste visoki i jeste li u formi ili imate ograničenu pokretljivost. Ljudi koji su visoki oko 1,76 m imaju sreće jer su točne visine za standarde koji određuju visinu ugradnje. Ako ste viši od ovog, visina ugradnje 80 cm za umivaonik očito će biti preniska. Standardna visina od 40 cm za WC školjku također može biti preniska, jer biste na kraju završili čučeći, a ne sjedeći na WC školjci - ovo bi moglo biti prirodniji položaj za vaše tijelo, ali teže je ponovno se podići.

Ako ne zatražite drugačije, vodoinstalateri će ugraditi sanitarne elemente na standardnim visinama. Ako preferirate visinu ugradnje drugačiju od standarda, trebali biste o tome unaprijed razgovarati s izvođečem radova ili projektantskim uredom i postići obvezujući sporazum. Također preporučujemo podsjetiti vodoinstalatere na ovaj dogovor neposredno prije početka ugradnje.