Svjež zrak za svakoga

Svaka kupaonica je drugačija – ali problemi su isti. Kupaonica može neugodno mirisati, i to ne samo nakon korištenja toaleta. Previše vlage, neispravan sustav ventilacije ili začepljen odvod također mogu uzrokovati smrad u kupaonici. Različite metode pomažu vratiti svježi zrak u kupaonicu, ovisno o konkretnom problemu. Sljedeći trikovi i kućni pripravci među najučinkovitijima su.

Kako osigurati svjež zrak u kupaonici?

Razni kućni pripravci

1. savjet: kućni pripravci pomažu

Jednostavni pripravci mogu biti korisni za privremeno prikrivanje neugodnih mirisa nakon što ste bili na zahodu. Zapaljene šibice, primjerice, prigušuju smrad zahvaljujući sumporu koji sadrže. Najrašireniji trikovi su mirisni sprejevi, mirisni štapići i ulja. Kaže se da otvorena zdjela vode s octom ili limunom i svježe mljevena zrna kave imaju uklanjajući učinak na mirise. Isto vrijedi i za malu posudu sa soli. Ovaj kućni pripravak može neutralizirati mirise zbog svog učinka vezanja vlage.

2. savjet: Korištenje novih dostignuća

Ako želite planirati unaprijed i trajno iskorijeniti neugodne mirise u kupaonici nakon korištenja WC školjke, najbolje je odlučiti se za inovativne i učinkovite varijante kao što je jedinica za uklanjanje neugodnih mirisa iz WC školjke. Ovo može izvući mirise brzo nakon što ste koristili WC školjku i blizu mjesta njihova nastanka, prije nego što se prošire prostorijom. Princip je sličan funkciji nape u kuhinji. Saznajte više o jedinici za odzračivanje mirisa integriranoj u vodokotlić, DuoFresh module.

3. savjet: Svakodnevno sušenje

Ako se u prostoriji dulje vrijeme nakuplja vlaga i toplina, kupaonica može neugodno mirisati unatoč ventilaciji. To čak može dovesti do stvaranja plijesni. Najbolja ideja je da postane rutina sušenje vlažnih područja kao što su slavine i fuge između pločica krpom nakon svakog tuširanja ili kupanja. Ručnici u kupaonici također mogu s vremenom postati vlažni i stoga ih treba redovito mijenjati i prati.

Kupaonica s velikim prozorom i kupaonskim proizvodima iz linije Geberit ONE

4. savjet: naravno, Provjetravanje!

Provjetravanje prostora pokazalo se kao brz i učinkovit način izmjene vlažnog zraka svježim. Ako redovito provjetravate kupaonicu, spriječit ćete stvaranje plijesni. Iz ekoloških razloga tijekom zimskih mjeseci prozor ne smijete ostavljati satima otvoren jer ćete inače nepotrebno trošiti energiju za grijanje. Provjetravanje je posebno učinkovito kada otvoreni prozori stvaraju propuh. Da biste to učinili, najbolje je otvoriti kupaonski prozor i vrata, kao i prozor u drugoj prostoriji kako bi vlaga brzo izašla. Ako nemate prozor u kupaonici, uključite ventilacijsku jedinicu na neko vrijeme. Također možete otvoriti vrata kupaonice i prozor u sobi nasuprot. Kako bi se osiguralo da vlažan zrak napušta prostor i ne nakuplja se u drugim prostorijama, vrata drugih prostorija trebaju ostati zatvorena.

5. savjet: zamijenite ventilacijski filtar

Poznato je da u kupaonicama bez prozora standardno ugrađena ventilacijska jedinica pomaže u uklanjanju neugodnih mirisa. Učinak jedinice određuje hoće li i koliko brzo zrak u kupaonici ponovno biti svjež. Međutim, ako je ventilacija zastarjela ili pokvarena, također može aktivno uzrokovati neugodne mirise u zraku. U kupaonici možete osjetiti neugodne mirise ako je filtar začepljen ili je ventilacija neispravna. Umjesto dovoda svježeg zraka, neispravna jedinica dovodi neugodan zrak natrag u kupaonicu. Bez obzira na situaciju: čišćenje, održavanje i eventualno novi proizvod svakako su vrijedni vašeg truda.

6. savjet: očistite odvod

Neugodni mirisi zapravo mogu dolaziti odozdola: na primjer ako je
sifon ili odvod začepljen. Odčepljivač odvoda je koristan za otpuštanje ostataka naizmjeničnim stvaranjem pozitivnog i negativnog tlaka.

Proizvodi za više udobnosti u kupaonici

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje