Idealna visina ugradnje

Visine ugradnje kupaonskih elemenata su važne

Nema ništa više frustrirajuće od umivaonika koji je postavljen prenisko. Svaki put kad se sagnete da biste došli do armature, dan za danom, podsjetit ćete se da je zanemaren ključni aspekt projektiranja kupaonice - visina instalacije.

Dakle, na kojoj bi visini trebali biti montirani umivaonici, WC ili elementi sa ogledalom? Pa, odgovor je jednostavan: ovisi o tome koliko ste visoki i jeste li u formi ili imate ograničenu pokretljivost. Ljudi koji su visoki oko 1,76 m imaju sreće jer su točne visine za standarde koji određuju visinu ugradnje. Ako ste viši od ovog, visina ugradnje 80 cm za umivaonik očito će biti preniska. Standardna visina od 40 cm za WC školjku također može biti preniska, jer biste na kraju završili čučeći, a ne sjedeći na WC školjci - ovo bi moglo biti prirodniji položaj za vaše tijelo, ali teže je ponovno se podići.

Ako ine zatražite drugačije, vodoinstalateri će iugraditi sanitarne elemente na standardnim visinama. Ako preferirate visinu ugradnje drugačiju od standarda, trebali biste o tome unaprijed razgovarati s izvođečem radova ili projektantskim uredom i postići obvezujući sporazum. Također preporučujemo podsjetiti vodoinstalatere na ovaj dogovor neposredno prije početka ugradnje.

Što kažu standardi

Svi su različiti, zbog čega će svi imati različitu ideju o tome koja je savršena visina iugradnje. Ako se ne dogovori drugačije, vodoinstalateri će ugraditi kupaonske elemente na visinama propisanim u standardu.

 • Ogledalo i element s ogledalom
  Između 100 cm i 180 cm. Ovisno tebaju li i osobe s nižom razinom očiju koristiti ogledalo.
 • Umivaonik
  80 cm (standardna visina); Geberit preporuka: 85 cm
 • Nosač za ručnik
  110 cm
 • WC školjka
  40 cm (standardna visina); Geberit preporuka: 45 cm

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje