Bolan pad

Rizik od klizanja u vašoj kupaonici - odabir pravih materijala je presudan

Stefan se vratio kući nakon napornog radnog dana. Dovoljan razlog za izlazak na trčanje. Nakon čega, iscrpljen, ali prepun endorfina, ulazi pod tuš.

Opasnost! Skliska površina

Sada mu preostaje samo oprati zube prije nego što provede ugodnu večer pred televizorom. Ali ups - u tren oka, posklizne se na mokrom popločanom podu i padne. Stvari su mogle biti puno gore za Stefana. Njegov pad rezultirao je samo nekoliko modrica. Izuzetno bolno iskustvo, koje bi moglo imati daleko gore posljedice, kako pokazuju studije u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Prema tim studijama, padovi kod kuće spadaju u sam vrh statistike nesreća.

Smanjenje rizika

Rizik od klizanja i pada na mokrim površinama relativno je velik u tuš prostoru. Međutim, ovu opasnost možete smanjiti pravilnim odabirom materijala i nekim korisnim kupaonskim priborom:

  • Kada gradite novi dom ili obnavljate kupaonicu, vrijedi malo razmisliti o odabiru materijala. Neklizne pločice ili površine tuša izrađene od čvrstih površinskih materijala kao što je tuš površina Setaplano posebno pomažu u izbjegavanju rizika od klizanja.
  • Protuklizni tretman također može učiniti skliske površine sigurnijim povećanjem hrapavosti površine i poboljšanjem protukliznih svojstava. To uvijek treba raditi stručnjak.
  • Iako protuklizne prostirke definitivno nikada neće osvojiti nijednu nagradu za dizajn, pružaju barem potrebnu podršku. Zahvaljujući rupicama, protuklizne prostirke čvrsto se lijepe za površinu, ali ih je i dalje lako ukloniti. Mogu se lako očistiti i osušiti, iako nisu higijenske.
  • Da ne biste izgubili ravnotežu kada mokrim nogama iziđete iz tuša na skliskom popločanom podu, na pod stavite kupaonsku prostirku ili ručnik na tuš i osušite noge na njemu.

Isto se odnosi i na kade.

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje