Sve za mirTeatro degli Arcimboldi, Milano (IT)

U garderobama glumci i glumice nalaze mir prije predstave. Teatro degli Arcimboldi u Milanu (IT) dao ih je restaurirati. Ugođaju tišine doprinose i zvučno izolirani Geberit proizvodi u sanitarnim prostorima.

Svaka kazališna predstava počinje prerušavanjem. To je prvi čin iza kulisa – u garderobi gdje se umjetnici pretvaraju u svoje likove. Ovdje žive nekoliko sati, odmaraju se, hrane se i umivaju, organiziraju misli i pripremaju nastup. Mjesto tišine i koncentracije.

Kako bi stvorili ove oaze mira, Teatro degli Arcimboldi u Milanu angažirao je tvrtke za dizajn interijera da redizajniraju sve garderobe. Godine 2022. talijanski studio Calvi Ceschia Viganò preuzeo je redizajn svlačionice zvijezda pod nazivom “Primo Camerino”.

Udobnost u službi umjetnosti

Nakon intenzivnih razgovora s budućim korisnicima garderobe, dizajneri su kreirali polukružnu sobu s prostorom za šminkanje i dnevnim boravkom, kuhinjom i vlastitom kupaonicom. Meke, okrugle linije dominiraju dizajnerskim izričajem i stvaraju opuštenu atmosferu. Koncept boja vješto uspijeva prenijeti smirenost jarko narančastom i baršunastom petrol zelenom.

Usredotočite se na smanjenje buke

U ovom slučaju, “najmanja prostorija“ također je i tiha prostorija. Oprema kupaonice slijedi diktat tišine. Stoga je središnji aspekt u renovaciji kupaonice bila zvučna izolacija. To je bio znak za odabir Geberita. Iza zida zvučno izolirani sustavi odvodnje Geberit Silent-Pro i Silent-PP smanjuju buku. Ispred zida ispiranje WC školjke čini svoj dio: zahvaljujući spiralnom kretanju vode, tehnologija TurboFlush značajno smanjuje buku tijekom procesa ispiranja. Jednostavan dizajn kupaonske serije Geberit ONE i tuš kade Olona skladno se uklapaju u cjelokupni koncept oaze mira.

Zaključak? Prema riječima talijanskog glumca i komičara Antonia Albanesea, to su “najljepše svlačionice, najiznenađujuće koje sam ikada vidio. Svakako ih morate posjetiti.”

Geberit Know-how

Galerija