Četiri kvadrata luksuzaMartin Modern, Singapur

Četvrt Martin Modern u Singapuru je sinergija parka i stambenog kompleksa. Dvije kule luksuzne su jedinice za stanovanje. Kupaonice, s druge strane, djeluju skromno, ali ipak pružaju puni luksuz.

U carstvu Merliona, hibrida lava i ribe, ljudi žive visoko i blizu. Životni prostor je rijedak u Singapuru, čija je znamenitost Merlion. Grad-država s drugom najvećom gustoćom naseljenosti na svijetu dom je za oko 5,7 milijuna ljudi. Njihov život uglavnom se odvija u visokim zgradama s malim stanovima.

Neboderi se uzdižu u nebo s arhitekturom koja ponekad oduzima dah. Od 2021. obzor Singapura obogaćen je za još dva tornja. S 30 katova dva stambena tornja dižu se u nebo u četvrti Martin Modern. U bogato dizajniranom Botaničkom vrtu nude prostor za 450 stambenih jedinica. Projektirala ih je i izgradila agencija za nekretnine GuocoLand, jedna od najvažnijih graditelja u Singapuru.

Dom u vrtu

"Tajni vrtovi" rastu na vrhovima stambenih nebodera u gratskoj četvrti Martin Modern (© Darren Soh)

Da biste razumjeli arhitekturu moderne gradske četvrti Martin Modern, morate pogledati kartu grada-države. Gusto izgrađen grad doslovno vibrira životom, tradicionalne i futurističke građevine stoje u neposrednoj blizini jedna drugoj. U središtu svega i na vrhunskoj lokaciji nalazi se moderna četvrt Martin Modern, koja djeluje poput zelenih pluća u gusto izgrađenom gradu.

Koncept “doma u vrtu“ razvili su krajobrazni arhitekti ICN Design International. Posebnost je u tome što dva tornja zauzimaju samo 20 posto površine od oko 172.000 m². Čim uđu u unutarnji dio parka, posjetitelji ostavljaju vrevu metropole iza sebe. Postoji 15 vrtova i travnjaka na različitim razinama terena i zgrada.

Zeleni krovni vrhovi

Zeleni šlag na torti su krovni vrtovi pod nazivom “Tajni vrtovi“ na oba nebodera. Sadrže vrtne površine ili osamljene sjenice. Generalni direktor grupe GuocoLand Cheng Hsing Yao naglašava: “Kada je riječ o projektima u najboljim četvrtima Singapura, kupci bi trebali imati osjećaj za prostor i vrt“.

Puno luksuza u malom prostoru

Stambene jedinice imaju velikodušnu visinu stropa od 4,2 metra. Nasuprot tome, kupaonice su prilično kompaktne, veličine između 3,5 i 4,4 kvadratnih metara. Jer u stambenim jedinicama veličine od 70 do 170 kvadratnih metara trebaju zauzimati što manje prostora, ali nuditi što više luksuza. U njima se koriste visokokvalitetni materijali i tuš WC uređaji Geberit AquaClean Sela.

O projektu

Galerija