Mikrostanovanje je u trenduCubus130, Frankfurt na Majni (DE)

U Cubusu130 u Frankfurtu, dizajn i funkcija se u potpunosti nadopunjuju, upravo zbog malo dostupnog prostora. Geberit svojim rješenjima ispred i iza zida doprinosi stambenoj zgradi koja anticipira trendove urbanog stanovanja.

Mini balkoni, mini kupaonice, male kuhinje: Pogotovo u velikim gradovima, gdje je malo prostora, a samačka su kućanstva standardna, novi oblici stanovanja više su nego traženi. Ovaj zahtjev zadovoljava stambena zgrada Cubus130 u frankfurtskoj četvrti Niederrad. Od ožujka 2021. bivši studentski dom, izvorno izgrađen 1971. godine, nudi 137 mikrostanova.

Većina stanova veličine je oko 18 kvadratnih metara, neki su između 27 i 30 kvadratnih metara. 24 stana zadovoljavaju sve uvjete pristupačnosti. Svi su moderni, funkcionalni i jeftini. Naposljetku, mandat dan Nassauische Heimstätteu, stambenoj tvrtki u javnom vlasništvu koja je kupila i prenamijenila zgradu, bio je stvoriti pristupačno stanovanje za različite stanovnike.

Mali i praktični: privremeni smještaj na adresi Goldsteinstrasse 130 u Frankfurtu na Majni (DE) (© Geberit)
Geberit WC školjka Renova Plan (© Geberit)

Također samo na kratko vrijeme

Kuća s upečatljivom crvenom fasadom i kockastim mini-balkonima nudi i rješenje za još jedan trend - kratkotrajni boravak. Dakle, ako tražite udobno mjesto za boravak dok studirate jedan semestar na sveučilištu u Frankfurtu na Majni, obavljate pripravnički staž ili završavate privremeni projekt, u Cubus130 ćete pronaći već namješten stan.

Međutim, Cubus130 nudi puno više od malih prostora i privremenih boravaka. Stambena zgrada svojom arhitekturom i konceptom korištenja anticipira trend premještanja pojedinih stambenih funkcija u polujavni prostor. Suvremeni “homo mobilis“ ne treba vlastiti automobil, niti svoju perilicu rublja, moto je na Goldsteinstrasse 130. U podzemnoj garaži parkirana su vozila car-sharinga. Ostale usluge, poput usluge čišćenja ili pranja rublja, možete rezervirati u bilo kojem trenutku.

Projekt kupaonice

Industrijski montirani Geberit GIS instalacijski sustav za kompletan sustav dovoda i odvodnje skratio je vrijeme izgradnje za tri mjeseca (© Geberit)

Cubus130 također je projekt svjetionika za Geberit. „Prvotni plan bio je izgraditi sve stanove u pojedinačnim instalacijama“, kaže voditelj projekta Lothar Lühr, inženjer u LIST BiB Bielefeld, koji je bio odgovoran za grijanje, ventilaciju i sanitarne instalacije. Geberit je predložio učinkovitije rješenje sa sustavom GIS IV, industrijski prefabriciranim predzidnim instalacijama za kompletan sustav dovoda i odvodnje. “To nam je uštedjelo tri mjeseca vremena izgradnje“, sa zadovoljstvom kaže Lothar Lühr.

Geberit je bio jednako uvjerljiv sa svojim rješenjima za dizajn kupaonica, od kojih najmanja ima samo 3,69 četvornih metara. Projektanti su savladali ovaj izazov zahvaljujući kupaonskoj liniji Geberit Renova Plan koja štedi prostor. Umivaonici iz ove kupaonske linije široki su samo 55 centimetara. U isto vrijeme, njihovi jasni oblici su bezvremenski.

O projektu

Geberit Know-how

Geberit Know-how