Geberit Silent-Pro SuperTubeOdvodnja bez obilaznih cijevi ili nagiba

Manje okana – više mogućnosti

Višestambena kuća
Kuće u nizu

Novi fazonski komadi Geberit Silent-Pro SuperTube stvaraju prostor i otvaraju cijeli novi svijet mogućnosti za planiranje i projektiranje višekatnica. Kombinacija visokog stupnja zvučne izolacije sustava odvodnje Geberit Silent-Pro s tehnologijom SuperTube pojednostavljuje instalaciju čak i u višim zgradama:

  • Odvodnja u višekatnicama bez zabranjenih zona spajanja
  • Horizontalne cijevi mogu se polagati bez nagiba do 6 metara s promjerom d110 ili do 4 metra s promjerom d90
  • Obilazni vodovi više nisu potrebni
  • Veći stupanj iskorištenosti zgrade zahvaljujući većoj priključnoj vrijednosti

Sanitarno planiranje bez kompromisaVaše prednosti

Pojednostavljeni ogranak

Uklanjanje premosnice omogućuje pojednostavljenje ogranka sustava odvodnje.

Više prostora

Horizontalne instalacije cijevi dopuštaju nagibe do 6 mm.

Veći koeficijent istjecanja

Račve Geberit Silent-Pro SuperTube mogu postići 15 % veći koeficijent istjecanja u usporedbi s konvencionalnim sustavima odvodnje

Koljeno za promjenu smjera blizu stropa

Visina prostorija u podrumima ili podzemnim garažama može se u potpunosti iskoristiti jer se koljeno za promjenu smjera može provesti blizu stropa i nije potreban nagib za duljine do 6 metara.

Regulirani odvodi u sustavu odvodnje

Tri sofisticirana fazonska komada rezultiraju hidraulički optimiziranim sustavom odvodnje na temelju načela SuperTube s kontinuiranim stupom zraka u cijelom sustavu odvodnje. Time se osigurava stalno odzračivanje odvodne cijevi bez premosnice.

Nesmetano funkcioniranje sustava odvodnje uz Geberit Silent-Pro SuperTube potvrdila je neovisna ustanova za ispitivanje TÜV Rheinland.

Elementi sustava Geberit Silent-Pro SuperTube

Prikaz sustava

Geberit Silent-Pro SuperTube ukratkoKako funkcionira sustav odvodnje

Konvencionalni sustavi odvodnje zahtijevaju zone bez spojeva. Odvodne cijevi odzračuju se s pomoću premosnica, a koljena od 45° preusmjeravaju otpadnu vodu. Horizontalne cijevi moraju imati nagib u odvodnoj cijevi. Svi ti zahtjevi dovode do gubitka prostora i stoga do smanjenja korisne površine.

Tu na scenu stupa Geberit Silent-Pro SuperTube, koji osigurava optimalno iskorištenje raspoloživog prostora. Kontinuirani stup zraka u cijelom sustavu odvodnje odzračuje odvodnu cijev. Zone zabranjenih spojeva i premosnice za odvodnju u zgradi više nisu potrebne. Horizontalni cjevovodi projektirani sa sustavom Geberit Silent-Pro SuperTube ne moraju imati nagib u odvodnoj cijevi, do 6 metara za promjer d110 i do 4 metra za promjer d90.

Uz Geberit Silent-Pro SuperTube ne postoje ograničenja povezana s konvencionalnim sustavima odvodnje.

Planiranje uz Geberit Silent-Pro SuperTubeJednostavno sanitarno planiranje

Instalacija sa sustavom Geberit Silent-Pro SuperTube

Provjereni alati za planiranje Geberit BIM Plug-in i Geberit ProPlanner dostupni su za pomoć pri planiranju sustava odvodnje Geberit Silent-Pro SuperTube. Ovi alati za planiranje omogućuju modeliranje i validaciju sustava odvodnje brzo i bez pogrešaka. Geberit Silent-Pro SuperTube slijedi jasna pravila planiranja za cijeli ogranak. Uz općenito primjenjiva pravila za sustave odvodnje, postoje dvije jasne točke koje treba uzeti u obzir:

  • Račve Geberit Silent-Pro Carve moraju se planirati svugdje gdje su lučne račve prethodno planirane u ograncima.
  • Odgovarajuća pravila planiranja za Geberit Silent-Pro SuperTube moraju se poštovati za prijelaz odvodne ogranke u horizontalni sabirni vod ili za projektiranje odmaka.

Inače se priključni i sabirni vodovi planiraju u skladu s lokalnom normom ili DIN EN 12056-2:2001-01. Planiranje odvodnih cijevi nikada nije bilo lakše.

Više informacija o planiranju sustava odvodnje Geberit Silent-Pro SuperTube možete pronaći u našem priručniku za planiranje.

Ispitane i potvrđene osobine za pouzdan proces planiranja

Ispitana funkcionalnost i hidraulička svojstva

Proveo TÜV Rheinland LGA Products iz Njemačke. Sustav je ispitan u usporedbi s konvencionalnim sustavima odvodnje u skladu s normom DIN EN 12056-2.

Visok stupanj zvučne izolacije

Iste osobine zvučne izolacije kao Geberit Silent-Pro. (Izvješće o ispitivanju „akustičkog ponašanja” u skladu s normama DIN 4109 i DIN EN 14366 koje je sastavio Fraunhofer institut za građevinsku fiziku IBP iz Njemačke)

Provjerena zaštita od požara

Izvješće o klasifikaciji zaštite od požara u skladu s normom EN 13501-2 za protupožarnu obujmicu RS90 Plus EN Geberit i Geberit Silent-Pro BottomTurn.

Alati za planiranje varijabli

Osim alata Geberit BIM Plug-in i Geberit ProPlanner, drugi su vanjski pružatelji Linear, Dendrit i Trimble.

Alati za planiranjeza Geberit Silent-Pro SuperTube

BIM plug-in square s konceptom gradilišta kupaonice u pozadini

Geberit BIM Plug-in

Kako bi podržao postupak planiranja tehničkih sustava u zgradama, Geberit nudi BIM sadržaj specifičan za proizvođača pored konvencionalnih CAD podataka. Podaci se sastoje od parametarskih 3D modela koji sadržavaju metainformacije specifične za artikle. Time se znatno olakšava izvođenje digitalnog planiranja tehničkih sustava u zgradama uz proizvode Geberit u softveru za projektiranje Autodesk® Revit® – od virtualnog modela zgrade do popisa materijala.

Saznajte više o Geberit BIM Plug-inu

Na ovoj slici prikazana je kompilacija tvrtke Geberit i njene stručnosti u digitalnom planiranju rješenja Pluvia za krovno odvodnjavanje u alatu za proračun ProPlanner. Umjetna inteligencija upotrebljava se kako bi se osigurali točni proračuni

Geberit ProPlanner

Softver za projektiranje Geberit ProPlanner prilagođen je potrebama vodoinstalatera i vodoinstalaterskih tvrtki koji sami provode planiranje i proračune projekata.

Saznajte više o alatu Geberit ProPlanner

Asortiman proizvoda Geberit Silent-Pro SuperTubePodaci o proizvodu, BIM sadržaj i više

Otkrijte slične proizvode