Tri puta prema nebuTrIIIple u Beču

Beč raste – prema nebu. Na mjestu nekadašnje stare carinarnice nadziru se tri kule imena TrIIIple s čak 33 kata i preko 1000 stambenih jedinica. Geberit proizvodi su njihov sastavni dio.

Tri tornja od po 33 kata svaki, preko 1000 stambenih jedinica, oko 70 000 m² ukupne stambene površine i vrijednost projekta od više od 300 milijuna eura: TrIIIple na Dunavskom kanalu u Beču impresionira brojkama. S daškom raskoši: bazen na krovu, dnevni boravak s knjižnicom, kuhinja za događaje, saloni za roštilj, igranje, kino, plus zajedničke krovne terase, restorani i barovi određuju osjećaj življenja u TrIIIpleu.

Istaknuto obilježje horizonta

Dva tornja s klasičnim stanovima dovršena su od kolovoza 2021., a jedan s namještenim mikrostanovima već je useljen od kraja ožujka 2021. Što ne samo da dodaje više od 1000 stambenih jedinica Beču, već i osebujne elemente horizontu.

Podjela tornjeva u različite visinske zone ima za cilj vizualizirati da su tri zgrade u međusobnom dijalogu, da razgovaraju jedna s drugom. Zone odražavaju veličinu grada. Prednost im je i što stanari mogu opisati gdje žive - u gornjem dijelu, iznad velike terase, na primjer.

Pametna krovna odvodnja

Pogled u unutrašnjost upečatljive zgrade pokazuje da Geberit proizvodi daju važan doprinos funkcionalnosti nebodera. Sustav krovne odvodnje Pluvia ne samo da osigurava učinkovitu odvodnju vode, nego također omogućuje maksimalno iskorištenje prostora, jer zahtijeva samo nekoliko odvodnih cijevi.

Zvučna izolacija također je odlučujući faktor u visokogradnji, što je vrlo osjetljivo područje u odvodnji zgrada. Graditelji grupe Soravia stoga su se odlučili za zvučno izolacijski sustav odvodnje Geberit Silent-db20. Huter WC montažni elementi i Geberit Sigma podžbukni vodokotlići koji se koriste u TrIIIpleu također su prikladni za zvučno izoliranu podnu i zidnu montažu.

O projektu

TrIIIple

TrIIIple

Klijent: Soravia Group
Arhitekti: Henke Schreieck Architects
Otvorenje: 2021.

Galerija