Mali tlocrt u kupaonici

Kupaonice s malim tlocrtom i opremom iz kupaonske linije Geberit Smyle

Ako imate kupaonicu s vrlo malo prostora, upoznati ste s problemom. Kupaonica bi doista trebala biti mjesto za utočište i opuštanje, ali tlocrt je malen, prostor za pohranu je precijenjen, a mogućnosti dizajna ograničene. Dakle, kako pretvoriti malu kupaonicu sa samo nekoliko četvornih metara prostora u pravu kupaonicu iz snova? Tu na scenu dolazi pažljivo osmišljen dizajn prostorije.

Razna istraživanja pokazuju da je kupaonica mjesto gdje ljudi žele uživati ​​u miru i tišini, te se samo opustiti. Ali ako je prostorija prosječne veličine, nema puno mjesta za pravu oazu blagostanja. Ako u kupaonici osim WC školjke, umivaonika i tuša ili kade treba biti mjesta za dekoraciju ili ostali namještaj, prostor postaje tijesan.

A stvari postaju još teže ako treba uzeti u obzir nagibe krova. No, postoje načini za nadogradnju male kupaonice – čak i uz mali budžet i čak ako vaša mini kupaonica nije ni blizu dimenzijama i tlocrtu moderne kupaonice iz glossy časopisa.

Malo prostora u kupaonici: pravilno projektiranje i opremanje

Kompaktno rješenje za WC školjku iz linije Geberit iCon

Aplikacije i alati za projektiranje mogu vam pomoći pronaći savršen dizajn za svoju kupaonicu. Dobra ideja može malu sobu učiniti prostranijom i udobnijom.

Kako biste dobili što više od tlocrta male kupaonice, trik je smanjiti samo funkcionalne elemente na minimum. Dobra ideja je odlučiti se za odgovarajućiu bazu za umivaonik koja štedi prostor. To može riješiti dva problema u isto vrijeme: više ne vidite sifon i cijevi za vodu, a namještaj pruža dodatni prostor za odlaganje ispod umivaonika.

Druga mogućnost je korištenje instalacijskih zidova visine prostorije ili u pola visine prostorije. Ovi zidovi skrivaju tehnologiju, primjerice vodokotlić.. To može povećati faktor udobnosti u maloj kupaonici.

Sedam savjeta za dizajn malih kupaonica

Kompaktno rješenje umivaonika i baze za umivaonik iz linije Geberit Xeno²
  • Korištenje keramičkih sanitarnih uređaja koji štede prostor poput kompaktnih opcija, drugim riječima uređaja tankih dimenzija ili skrećenih projekcija, dobra je ideja u kupaonici s malim tlocrtom. Što je namještaj bolje usklađen s keramikom, prostorija izgleda skladnije.
  • Urednost stvara prostor, stoga je kupaonski namještaj s pametnim prostorom za odlaganje dobro rješenje za mali tlocrt. U takvim slučajevima osobito su korisne baze za umivaonike s ladicama ili elementi s ogledalom i prostorom za odlaganje.
  • Velike pločice savršen su izbor za malu kupaonicu jer ima manje fuga. Zidna struktura izgleda smirenije u maloj prostoriji, a kupaonica manje skučena.
  • Vrijedno je obratiti pozornost na pravu rasvjetu u kupaonici. S optimalnim uvjetima osvjetljenja, čak i kupaonice bez prozora mogu izgledati veće, toplije i privlačnije.
  • Svijetle i tople boje potpuno odgovaraju manjim kupaonicama. U kombinaciji s pravom rasvjetom, prostorija će izgledati veća..
  • Slobodne površine daju više prostora i čini prostoriju većom. Zbog toga su konzolni proizvodi prikladni za kupaonice s malim tlocrtom. Konzolna WC školjka ne samo da čini prostoriju prozračnijom i prostranijom, već olakšava i čišćenje.
  • Prirodni materijali poput kamena i drva toplo se preporučuju u maloj kupaonici. Čine prostoriju privlačnom i ugodnom.

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje