Tiha otpadna voda

Geberit Silent-db20

Trostruka zaštita od šumova
Geberit Silent-db20 ispunjava postojeće zahtjeve za zvučnu izolaciju bez ikakvih poteškoća, zato što je zvučna izolacija već instalirana. PE, plastika ojačana mineralima koja se koristi se za njihovu proizvodnju, cijevima i fitinzima daje veću težinu, čime se učinkovito smanjuje njihova prirodna vibracija i šum koji stvaraju. Rebra zvučne izolacije u zoni udara smanjuju širenje buke još više. Osim toga, držači sistemske cijevi za zidnu instalaciju zvučno odvajaju kanalizacijski sustav od zidova i stropova, čime se sprečava prijenos zvuka kroz tijelo.

Rješenja za praktički sve tipove građevina
Račve u dimenzijama vertikala hidraulički su optimirane. Time se omogućavaju veća opterećenja, a u nekim slučajevima čak i manje dimenzije vertikala. Cijevi i fitinzi dostupni su u dimenzijama od DN 56 do DN 150, praktički za sve tipove zgrada, od kuća s jednom obitelji do višekatnica.

Ekonomične i sigurne metode spajanja
Moguće su različite metode spajanja, ovisno o primjeni. Stezne spojnice s navojnim spojem mogu se popustiti i korigirati bilo kada. Elektrovarne spojnice lako i sigurno postižu sveobuhvatnu vlačnu čvrstoću, npr. za dodatnu sigurnost u slučaju postavljanja u beton ili u tijesnim ugradbenim situacijama. Sučeono zavarivanje smatra se tradicionalnom i sigurnom metodom spajanja na licu mjesta ili tijekom predmontaže. Rezanje i montaža obavlja se bez opasnog rezanja fleksom. Odrezani komadi preostali od obrade mogu se iskoristiti kao spojni komadi ili ukloniti u otpad bez ikakvih poteškoća.

Ventilacija cijevi
Za instalacije koje ne dopuštaju uobičajenu ventilaciju zbog prostornih uvjeta, Geberit također nudi dozračni ventil GRB90 za dimenzije do DN 100.

Proračun i dimenzioniranje kanalizacijskih instalacija može se provesti pomoću softvera za projektiranje Geberit ProPlanner.