Sigurni zatvoreni krugovi

Geberit Mapress C-čelik

Ekonomična alternativa
Geberit Mapress C-čelik konstruiran je za instalacije u kojima ekonomičnost igra glavnu ulogu. Sustav se uglavnom koristi u sustavima grijanja vodom, sustavima hlađenja vodom, mrežama hidrantskih cijevi ili komprimiranog zraka.

Obložene ili pocinčane
Sistemske cijevi Geberit Mapress C-čelik proizvedene su od nelegiranog čelika prema iznimno visokim radnim standardima i dostupne su u dvije različite verzije: ili plastificirane ili pocinčane izvana. Za primjenu kod sprinklera, cijevi Geberit Mapress C-čelik proizvedene dostupne su od nelegiranog čelika, pocinčane iznutra i izvana.

Koncipirane za različite primjene
Cijevi Geberit Mapress C-čelik s oblogom od polipropilena dostupne su u dimenzijama od 12 do 54 mm. Naročito su prikladne za vizualno diskretnu montažu na zid. Cijevi Mapress C-čelik sa zaštitnom vanjskom prevlakom od cinka i bez obloge dostupne su u dimenzijama od 12 do 108 mm.

Prednosti proizvoda ukratko


Fitinzi Geberit Mapress C-čelik su pocinčani i imaju završni zaštitni kromirani sloj. Kao i kod svih sustava Geberit Mapress, pokazatelj stisnutosti pokazuje je li fiting pravilno stisnut. Njegova crvena boja signalizira materijal C-čelik, a dimenzije su također vidljive. Dostupno je više od 400 fitinga. Odgovarajući adapteri uspostavljaju brze i jednostavne spojeve s ostalim sustavima Geberit.


Sistemske cijevi Geberit Mapress C-čelik od nelegiranog čelika mogu se isporučiti plastificirane ili neplastificirane. Opseg promjera im iznosi od 12-54 mm, a izvana su plastificirane u krem boji.


Primjene sustava Geberit Mapress C-čelik
Zatvoreni sustavi grijanja vodom
Zatvoreni sustavi hlađenja vodom
Cijevi koje se koriste za razvođenje iznimno lakih loživih ulja, mineralnih ulja, a imaju plavo presvučene brtvene O-prstenove od fluorokaučuka (FKM)
Sustavi komprimiranog zraka do maks. 2,5 MPa (25 bar) – mora se obratiti pozornost na odobrenja
Sustavi sprinklera (mokri sprinkler sustavi) i hidrantske cijevi (mora se obratiti pozornost na odobrenja)

10 dobrih razloga za Geberit Mapress C-čelik

1

Jednostavno spajanje

Trajno stisnuti spoj za maksimalnu sigurnost

Na cijevi s ostruganim rubovima označiti dubinu uvođenja i uvesti je u fiting. Žlijeb čeljusti za stiskanje postaviti na predzadanu konturu i provesti postupak za trajno stiskanje: pogrešno stiskanje tako je gotovo nemoguće.

2

Brže spajanje

Stiskati umjesto zavarivati

Postupak stiskanja nije samo jednostavan, nego je i brz: u biti je dvostruko brži od zavarivanja. Spoj ne zahtijeva gotovo nikakve radove pripreme, a sam postupak stiskanja je brz i jednostavan. Odrezati na odgovarajuću duljinu, zaobliti rubove, spojiti fiting, stisnuti: i gotovo.

3

Nema otvorenog plamena

Ne predstavlja opasnost od požara

Čvrstoća i nepropusnost stisnutog spoja postiže se hladnom deformacijom cijevi i fitinga. Za razliku od postupka zavarivanja i lemljenja, nije potreban otvoreni plamen ili grijanje. Nepotrebne su dodatne mjere zaštite za radove obnove ili popravaka.

4

Brza vizualna kontrola

Pouzdano prepoznavanje nestisnutih spojeva

Pokazatelj stisnutosti na svim fitinzima Geberit Mapress C-čelik pokazuje nestisnuti spoj već prije tlačne probe. Crvena boja pokazatelja stisnutosti omogućava jasnu identifikaciju materijala. Geberitov logotip i dimenzije također su otisnute radi sigurne identifikacije.

5

Zaštitni čep

Zaštita od prašine u prljavštine

Sve spojnice za stiskanje metalnih fitinga opremljene su zaštitnim čepom. On štiti opskrbnu mrežu od prašine i prljavštine i povećava sigurnost zahvaljujući savršenoj instalaciji. Boja zaštitnog čepa također označava područje primjene.

6

Sistemske cijevi

Obloga u svrhu zaštite od korozije

Plastična obloga od polipropilena (PP) pouzdano štiti sistemske cijevi od C-čelika u dimenzijama od 12 do 54 mm od vanjske korozije. Sve sistemske cijevi od 12 do 108 mm također su dostupne u pocinčanoj verziji za individualna rješenja za radove obnove i novogradnju, za nazidne ili ugradbene konstrukcije.

7

Mehanička čvrstoća za velika opterećenja

Veliki opseg područja primjene

Usklađene komponente sustavu Geberit Mapress daju vrlo veliku čvrstoću. Mogu se postići radni tlakovi od 2,5 MPa (25 bar) i više. Zahvaljujući svom velikom stupnju čvrstoće, moguća je primjena u vrlo različitim područjima koja uvelike prelazi primjenu u uobičajenim kućnim instalacijama za grijanje.

8

Sferoidizacija brtvenog prstena

Za trajnu učvršćenost i visoki stupanj sigurnosti

Čeljust alata za stiskanje Geberit Mapress tijekom procesa stiskanja brtvenom prstenu daje preddefinirani oblik. Tijekom tog postupka prsten apsorbira dodatnu energiju za trajnu i pouzdanu nepropusnost. Rezultat: sustav stiskanja Geberit Mapress funkcionira već 40 godina.

9

Brtveni prsten

Detekcija nestisnutih fitinga tijekom tlačne probe

Brtveni prsten sadrži pokazatelj stisnutosti za dodatnu sigurnost. Zbog svog posebnog obrisa, nestisnuti spojevi propuštaju tijekom tlačne probe. Time se sprečava svako naknadno oštećenje tijekom pogona.

10

Homogena struktura

Izrada termički perfektnog šava zavara

Naročito kada se brtveni prsten postavlja unutar fitinga, čist šav zavara je od odlučujuće važnosti za trajnu nepropusnost sustava i sprečavanje sklonosti prema koroziji. Šavovi zavara moraju zadovoljiti Geberitove visoke zahtjeve kvalitete. Iz tog razloga poseban termički tretman osigurava homogenu strukturu materijala, a time i optimalno stiskanje.