Sigurna odvodnja, bilo kada

Geberit hidraulika otpadnih voda

Kanalizacijski i odvodni sustavi za najviše zahtjeve

Moderne zgrade postavljaju sve veće zahtjeve, pa tako i kod sustava odvodnje. Naročito se u neboderima i velikim javnim zgradama preko velikih udaljenosti pouzdano i sigurno moraju odvoditi velike količine vode. Kako bi sigurna odvodnja bila osigurana u svakom trenutku, čak i pri vršnom opterećenju, Geberit razvija hidraulički optimirane, inovativne proizvode i rješenja koja ispunjavaju uobičajene uvjete za sigurnu odvodnju, zaštitu od požara i zvučnu izolaciju, kao i učinkovito korištenje resursa.


Geberit je razvio sustav Geberit Sovent specijalno radi toga da ispuni visoke zahtjeve postavljene sustavima odvodnje u neboderima. Zahvaljujući svom obliku optimiranom za protok, priključni komadi Geberit Sovent omogućavaju optimalnu konfiguraciju odvodnih cijevi. Oni povećavaju kapacitet odvodnih cijevi za faktor od maks. 4, čime je nepotrebna istodobna instalacija zasebnog voda za prozračivanje. Time pridonose zajamčeno sigurnoj odvodnji čak i pri vršnim opterećenjima, kao i ekonomičnom izvođenju instalacije.


Za razliku od konvencionalnih instalacija, sustav krovne odvodnje Geberit Pluvia funkcionira kao usisni sustav po principu podtlaka. Vodolovna grla konstruirana su tako da sprečavaju ulazak zraka. Na taj se način cijevi pune brzo, i stvaraju podtlak u cjevovodu zahvaljujući zatvorenom vodenom stupu. Tako se omogućava odvodnja dvostruke količine vode kroz cijevi upola manjeg promjera. Elementi krovne odvodnje Geberit Pluvia skupa su povezani sa sabirnim vodom bez pada neposredno ispod krova. Na taj je način moguće odvoditi kišnicu sa velikih krovnih površina kroz samo jedan ogranak. Time se olakšava projektiranje i smanjuje vrijeme izvedbe.


Pored svojih zvučno-izolacijskih svojstava, Geberit Silent-db20 također iskorištava svoje račve optimiranog protoka. Zbog svog posebnog oblika takozvane "lučne račve" mogu se opterećivati u većoj mjeri nego obični fazonski komadi. Ugradnjom tih račvi odvodni je vod u stanju odvesti oko 60% više otpadne vode.