Istaknute značajke

Tipka za aktiviranje Geberit Sigma30 (ranije Bolero)

Horizont New Yorka

„One57” stambeni neboder, New York (SAD)

Buđenje uz izlazak sunca iznad Atlantika, večera uz zalazak sunca iznad Central Parka kao pozadinom i četkanje zuba prije spavanja s pogledom na Kip slobode – i sve se to vidi iz samo jednog stana. Ovaj doživljaj nudi „One57”, jedan od najviših stambenih nebodera u New Yorku. Ovaj je neboder dizajnirao francuski arhitekt Christian de Portzamparc i jedan je od brojnih nebodera koji u američkoj metropoli niču kao gljive poslije kiše. Na 75 katova smješteno je 135 stambenih jedinica i hotel s 210 soba i apartmana.

Investitor: Extell Development Company, New York (SAD)
Arhitekti: Christian de Portzamparc, Pariz (Francuska)
Završetak: veljača 2014.
Vodoinstalater: PAR Plumbing, dio PAR grupe, Lynbrook (SAD)


Laces, sjedište Adidasa

Zgrada za istraživanje i razvoj „Laces”, sjedište Adidasa, Herzogenaurach (Njemačka)

U sklopu Adidasovog poslovnog prostora „World of Sports” izgrađenog u stilu kampusa već se nalazi nekoliko karakterističnih zgrada. 2011. ova je lokacija obogaćena novom zgradom za istraživanje i razvoj „Laces” koja osigurava nova radna mjesta za oko 1 700 dizajnera, programera, istraživača i marketinških stratega. Zgrada „Laces” uklapa se u postojeći sklop kampusa kao lebdeći kontrast crnoj, ležećoj strukturi koju čini Adidas Brand Center. Cilj ovog dizajna bio je kreirati zgradu koja odgovara brendu. Ovaj je princip primijenjen i na arhitektonski dizajn i, osobito, na radnu okolinu i svakodnevne kreativne aktivnosti. To je u konačnici rezultiralo konceptom zgrade u obliku kruga sa stazama iznad atrija nalik vezicama po čemu je zgrada i dobila ime.

Investitor: Adidas AG, Herzogenaurach (Njemačka)
Arhitekt: kadawittfeldarchitektur, Aachen (Njemačka)
Završetak: lipanj 2011.
Vodoinstalater: Imtech AG, poslovnica Nuremberg (Njemačka)


Tipka za aktiviranje Geberit Sigma30

Tipka za aktiviranje Geberit Sigma30

Ugradbeni vodokotlići Geberit desetljećima se koriste širom svijeta. Nakon ugradnje vodokotlića, vidi se samo tipka za aktiviranje. Zato, osim pouzdane funkcionalnosti, ključnu ulogu ima i dizajn tipke za aktiviranje. Uz brojna dizajnerska rješenja koja koriste razne površine i oblike, Geberit arhitektima i dizajnerima interijera nudi širok asortiman iz kojega mogu birati te veliku kreativnu slobodu. Na primjer, u svim kupaonicama u 135 stambenih jedinica i 210 hotelskih soba u neboderu One57 te u svim kupaonicama u Adidasovoj zgradi „Laces” ugrađena je tipka za aktiviranje Geberit Bolero. Od 2016. tipku Bolero zamijenit će tipka za aktiviranje Geberit Sigma30. Sigma30 dostupna je u šest različitih boja, uključujući sjajni krom i mat krom. Dvije tipke omogućuju ispuštanje velike ili male količine vode što Vam omogućuje čuvanje vode kao vrijednog resursa.