Spriječite širenje prije nego što se dogodi ono najgore

Geberit rješenja zaštite od požara

Najviši sigurnosni standardi za instalacije zaštićene od požara

Nije moguće potpuno spriječiti požare, no oni postaju naročito opasni kada nezaštićena okna različitih vrsta olakšavaju njihovo širenje kroz zgradu. Geberitova rješenja zaštite od požara sprečavaju širenje vatre putem prijelaznih komada unutar kućne instalacije. Rješenja se neprekidno poboljšavaju stalnim istraživanjima i ispunjavaju najviše sigurnosne standarde.


Geberit protupožarna obujmica sprečava da kroz sustav odvodnje dođe do širenja vatre na sljedeću etažu ili susjedne stanove. Pod utjecajem vatre širi se materijal u protupožarnoj obujmici, čime se stišće sustav odvodnje te tako sprečava širenje vatre na ostale etaže ili prostorije. Ona time ispunjava građevinske zahtjeve koji propisuju prevenciju širenja dima i vatre.


Geberit sustav zatvaranja stropa nudi jednostavno i pouzdano rješenje za protupožarno zatvaranje otvora na stropu, a može se upotrijebiti u stropnim konstrukcijama i instalacijskim oknima. Njime se radovi za zatvaranje otvora svode na minimum i osigurava opsežna zaštita od požara. Sustav za zatvaranje stropa posjeduje opće građevinsko nadzorno odobrenje i odgovara relevantnim normama i pravilima. Vodoinstalateri i projektanti sanitarija na taj način mogu biti sigurni u sukladnost sa zakonskim propisima.


Geberit protupožarne obujmice na servisnom otvoru prema vodokotliću, na isplavnom koljenu prema WC-u i na izljevnom koljenu iz WC-a sprečavaju širenje vatre u vodoravnom smjeru. Dijelovi pribora za protupožarnu obujmicu kompatibilni su s instalacijskim sustavima Geberit Duofix i Geberit GIS i ispunjavaju najviše sigurnosne standarde.