Socijalni projekt u Srbiji

Škola u Kraljevu

U noći na 3. studeni 2010. jak zemljotres oštetio je veliki dio Kraljeva. Kraljevo se nalazi u Središnjoj Srbiji i ima oko 100 000 stanovnika. Zemljotres je pogodio mnoge škole. Neke od školskih građevina su se morale zatvoriti.

Uvjeti školske infrastrukture u Kraljevu ionako su već bili kritični prije zemljotresa zbog priljeva izbjeglica u tu regiju tijekom rata u 1990-ima. Zemljotres je još samo pogoršao situaciju. Mnoge škole su se sada morale primiti poslova obnove svojih zgrada, uključujući dvije osnovne škole, Školu IV. Kraljevački bataljon i Svetozar Marković, s 2 000 učenika i 120 nastavnika.

Trebalo je potpuno obnoviti sedam sanitarnih prostorija u obje škole. Geberit je planirao i realizirao radove obnove i opremanja u obliku 20 WC-a, 11 pisoara i 18 umivaonika. Projekt je omogućio Geberit Beograd (RS). Skupa s lokalnim vlastima i partnerima projektantima, kolege iz Srbije su gurali taj projekt naprijed. Osim toga, Geberitovi zaposlenici iz Švicarske i Njemačke pružili su tehničku potporu projektu. Krajem srpnja 2011. godine, Geberitov tim od jedanaest osoba je proveo dva tjedna na licu mjesta izvodeći radove obnavljanja.