Socijalni projekt u Ekvadoru

Tim

Sonny Brändli, politehničar (učenik)

Mislim da našim naporima (instalacija sanitarne tehnologije) ljudima tamo sigurno možemo pomoći po pitanju higijene itd.

Patrick Kuster, politehničar (učenik)

U ovom projektu sudjelujem zato što volim timski rad. Osim toga, ovo je dobra mogućnost da se upozna zemlja, kao i ljudi, i da se sakupe nova životna iskustva. Ali i da se pomogne ljudima kojima je život teži od naših.

Philippe Lacher, dizajner (učenik)

Volio bih upoznati nove standarde života i kulture, da doživim nova iskustva sa stranim ljudima i drugim kontinentom, a na kraju i da pozitivna sjećanja ponesem natrag doma.

Christoph Führlinger, tehničar plastičnih materijala (učenik)

Veselim se što ću upoznati zemlju i kulturu Ekvadora, ali i ljude koji tamo žive. Nadam se da ću im pomoći koliko god mogu.

Gabriele Schwarz, tehničar plastičnih materijala (učenica)

Ovu mogućnost bih željela iskoristiti da sakupim nova iskustva u Ekvadoru i da poboljšam tamo životni standard učenika.

Heiko Heumesser, alatničar (učenik)

Moja motivacija za ovaj projekt je velika, a mislim da je to i jedinstvena prilika da se podjeli takvo iskustvo.

Stefanie Hauck, industrijski ekonom (učenica)

Od prvenstvenog značaja mi je socijalni aspekt. Želim pomoći ljudima koji teže žive od mene, upoznati ljude i zemlju, biti otvorena za nove dojmove i izazove, poboljšati znanje španjolskog, a istovremeno i naučiti više cijeniti vlastiti standard života.

Raphael Jud, politehničar (učenik)

Želio bih poboljšati životne uvjete ljudi na svijetu koji su u siromaštvu. A to je razlog zbog kojeg sam se pripremio vidjeti te životne uvjete vlastitim očima i aktivno se angažirati u njihovom poboljšanju.

Rafael Anner, stručni nastavnik

Veselim se upoznavanju strane kulture i nepoznate zemlje. Pomisao da činim nešto dobro i da mogu pomoći ljudima koji imaju drugačije probleme od naših me motivira. Dodatna motivacija mi je da mogu provesti ovakav projekt pomoći kao predstavnik Geberita. Želim se ponovno upoznati sa skromnošću i fleksibilnošću.

Heinz Waldvogel, inženjer za distribuciju na međunarodnoj razini

Ponosan sam što skup zadataka mogu pretvoriti u građevinski projekt i konačno izgraditi dva WC objekta. Pravi je izazov naručiti sve materijale i alate tako da na kraju sve bude tamo što je potrebno. Drago mi je da naši učenici dobili priliku instalirati Geberitove proizvode.