Povijest puna događaja: fascinantne perspektive

Od obiteljskog posla do poduzeća u javnosti

Geberit se kreće već više od 140 godina. Geberitovu priču o uspjehu oblikovale su istaknute osobe, ali i inovacija, partnerstvo, znanje, pouzdanost i kvaliteta življenja: sve su to vrijednosti koje želimo nastaviti nadopunjavati i u budućnosti.

Christian Buhl, nasljednik Albert M. Baehny-ja, zauzima svoju novu ulogu kao CEO od 1. siječnja 2015. godine .

Geberit preuzima finsku Sanitec Group, vodeću europsku tvrtku u području sanitarija. Ukupna vrijednost transakcije, objavljene u listopadu 2014. bila je 1,29 milijardi švicarskih franaka. Najpoznatija imena unutar Sanitec Grupe su Keramag brand, IFO, KOLO, Allia i Pozzi - Ginori.

U Rušama (SI) je organizirano svečano otvorenje nove tvornice.

Svečana ceremonija za proširenje Geberit je logističkog centra u Pfullendorfu je upriličena u travnju 2015. Novi prostori bit će dostupni za korištenje u proljeće 2017. godine .

Geberit se predstavio kao jedan od sponzora švicarskog paviljonu izloženog u Expo-u u Milanu.

Kao dio društvenog projekta, osam pripravnika instalirat će kompletne sanitarije za Cottonlands Osnovnu školi u Južnoj Africi.

Najvažnija predstavljanja proizvoda u 2015. godini:

 • Geberit tuš kanalica CleanLine
 • Geberit AquaClean Mera
 • Keramag kupaonica serija Smyle
 • Geberit tipke za daljinsko ispiranje tip 01 i tip 10
 • Geberit uređaj za higijensko ispiranje


Od 2014. svaka od tri Baltičke države, Estonija, Letonija i Latvija, imaju svoje predstavništvo.

Proizvodni pogoni u Njemačkoj, u Pfullendorfu, Langenfeldu i Lichtensteinu, po prvi put su certificirani za ISO 50001 za energetsko upravljanje.

U proizvodnom pogonu Geberita u Villadosu (Italija) privedeni su kraju radovi na novoj hali površine 6,600 m2 i pokrenuta je i treća proizvodna linija za Silent-PP kanalizacijske cijevi. Napravljeno je skladište površine 20,000 m2, kao i nova parking mjesta za kamione i automobile.

Albert M. Baehny povukao se sa mjesta CEO 31. prosinca, a zamjenio ga je Christian Buhl.

Na tržištu su se pojavili sljedeći proizvodi:

 • Omega ugradbeni vodokotlići i tipke za aktiviranje
 • Zidni tuš sifon
 • Sanitarni element Geberit Monolith Plus
 • Tipka za aktiviranje Sigma70
 • Podna Geberit AquaClean Sela

Tokom 2014. mnogo zgrada je opremljeno Geberit proizvodima, a među njima su i pravi arhitektonski biseri. Slijedi kratak izbor:

 • Avic - grad znanosti i tehnologije, Nanjing (CN)
 • Hotel Victory Therme Erding (DE)
 • Fundacija Louis Vuitton, Pariz (FR)
 • Financijska četvrt kralja Abdulaha, Rijad (SA)
 • Markthal Rotterdam (NL)
 • Glavni kolodvor i sjedište austrijske državne željeznice u Beču (AT)

Geberit slavi 50 godina ugradbenog vodokotlića nizom specijalnih događanja i aktivnosti. To uključuje ekskluzivna događanja na koja su pozvani kupci iz Švicarske, Njemačke, Nizozemske i Velike Britanije. To je način da kažemo hvala.

Uz pomoć praktikanata, Geberit provodi projekat društvene pomoći u Indiji, u školi za djecu sa invaliditetom. Tokom ovog projekta, renovirani su sanitarni prostori i omogućen je pristup osobama sa invaliditetom.


Najnovija Geberitova tvornica započela je s proizvodnjom u gradu Pune, u Indiji. Za sada, tvornica proizvodi Alpha ugradbene vodokotliće za Indijsko tržište.

Najpoznatiji proizvodi koji su započeli s proizvodnjom u 2013 su: Geberit AquaClean Sela, zvučno optimizirani Pluvia set za smanjenje buke Pluvia grla12l kao i novodizajnirane tipke za aktiviranje ispiranja, Sigma50 i Sigma10

Geberit AquaClean Sela diči se brojnim nagradama, između ostalih i nagrade “iF Product Design Award” i “Interior Innovation Award”. Poznatu nagradu "Design Plus powered by ISH 2013" dobila su dva Geberit proizvoda u isto vrijeme: Geberit Sela i Sigma70 tipka za aktiviranje ispiranja. Ova posljednja nagrada dodjeljuje se za izniman i posebno inovativan dizajn a u svezi tri osnovna kriterija: zaštita klime, energetske učinkovitosti i održivost.

Postoji veliki broj značajnih građevina koje su opremljene Geberit proizvodima. To uključuje Hotel Chedi u Andermatt-u (Švicarska), novi kampus University of Economics and Business u Beču (Austrija), "Giant’s Causeway visitors" centar u Sj. Irskoj (VB), Zeleni izlog projekta Bosco Verticale u Milanu (Italija) i CCTV Toranj, glavno sjedište Kineske Centralne Televizije u Pekingu (Kina) koja je nazvana "Najboljia Visoka građevina u Svijetu" ove godine koju je proglasilo Vijeće za visoku gradnju i urbani habitat (CTBUH).

Geberit je ove godine započeo društveni projekt sa svojim učenicima u Rumunjskoj. Slijedeći korak je internacionalizacija treninga. Nakon završetka svog naukovanja, učenicima se daje prilika da učestvuju u razmjeni iskustava na drugim Gebertovim gradilištima doiljem svijeta. Prvi takav domaćin je Kina.


Belgija, Danska i Norveška su također počele s prodajom Geberit AquaClean tuš WC-a, i započele kampanju 2012.

Južna Afrika dobila je novi ured u Johannesburgu. U Copenhagenu (DK), Geberit otvara novi zložbeni prostor za krajnje kupce i poslovne partnere, uključujući mini akustički laboratorij, te školski centar i sobu za sastanke. Isti takav školski centar otvoren je i u Irskoj.

U Rušama (Slovenija), započela je izgradnja nove proizvodnog pogona (tvornice) koji će zamijeniti onaj na postojećoj lokaciji.

Izdvajamo, među novim proizvodima je bezkontaktna tipka za aktiviranje ispiranja Geberit Sigma80, Geberit Monolith sanitarni element za umivaonike i WC-e sa samoodrživim napajanjem. Dva proizvode za tržišta u razvoju također idu u prodaju - Geberit Monolith sanitarni element za WC-u Kini i Alfa ugradbeni vodokotlić s tipkom za aktiviranje ispiranja za tržište Indije .

Geberit proizvodi ugrađeni su u bezbroj prestižnih građevina poput stadiona Grand Stade de Lille i muzeja Le Louvre Lens u Francuskoj; različite građevine rađene za Olimpijske Igre u Londonu isto tako su opremljene Geberit prozvodima.

Geberit različito doprinosi i ulaže u održivi razvoj, te predstavlja i ovu stanicu za grijanje u Pfullendorfu (DE) koja se snabdijeva bioplinom koji se proizvodi u regiji.

Geberit provodi još jedan socijalni projekt Južnoj Africi s naučnicima iz Njemačke, Austrije i Švicarske.

Mike Horn-ova ekspedicija Pangaea privodi se kraju. U četiri godine koliko je trajala, uz podršku Geberit-a ovaj poznati pustolov plovio je svijetom od 2008 do 2012 i učio mlade ljude kako da se ponašaju prema prirodi i nadasve kako da je poštuju.


10. studenog je službeno otvorena proizvodna dvorana za Geberit AquaClean u Rapperswil-Joni. WC s tušem se do tada razvijao i proizvodio vani. Osnovano je novo proizvodno poduzeće, Geberit Apparate AG, s ciljem proizvodnje u vlastitom pogonu.

Günter F. Kelm napušta funkciju predsjednika upravnog vijeća uslijed odlaska u mirovinu. Na glavnoj skupštini u travnju za njegovog nasljednika izabran je Albert M. Baehny. Karl Spachmann postaje najnoviji član rukovodstva koncerna i preuzima odjel za prodaju u Europi.

Geberit AquaClean je plasiran na tržište u Velikoj Britaniji.

U Izraelu je otvoren novi ured za distribuciju. Geberit također otvara nekoliko informacijskih centara, na primjer u Španjolskoj i Austriji.

Kampanje grupacije "Geberit On Tour" i "Geberit Challenge" po prvi put se provode u nekoliko europskih država.

Geberit osvaja nekoliko nagrada: između ostalih, Geberit dobiva Švicarsku nagradu za marketing 2011 i Njemačku nagradu za logistiku 2011.

Kupaonica sve više sliči oazi dobrog osjećaja. Sa svojom tipkom za aktiviranje u ravnini zida Sigma60 i jedinicom za odvođenje neugodnih mirisa DuoFresh, Geberit na tržište stavlja dva proizvoda koja potpuno zadovoljavaju najaktualnije zahtjeve. Geberit na australsko tržište također stavlja iznimno tanak vodokotlić koji se uklapa u tamošnje zidove debljine od tri cola.

Geberit uspijeva proširiti globalnu prisutnost u renomiranim objektima: Tako se Geberitovi proizvodi koriste u galeriji Hepworth Wakefield u Velikoj Britaniji, opernoj kući u kineskom Guangzhou te u stambenom i poslovnom centru HafenCity u njemačkom Hamburgu.


Geberit AquaClean je plasiran na nizozemsko i francusko tržište, a u Beču i Parizu se otvara salon Geberit AquaClean gdje su modeli izloženi za javnost i gdje se mogu probati.

Geberit u Kataru otvara ured za distribuciju.

Svečano otvaranje novoizgrađenog sjedišta za Aziju / Pacifik u Šangaju 27. svibnja. Geberit Kina iskorištava Svjetsku izložbu u Šangaju kako bi od svibnja do rujna organizirao pet zanimljivih događaja za klijente.

26. ožujka je otvoren i pušten u pogon Geberitov europski centar za logistiku u Pfullendorfu (DE).

Čuvene zgrade poput Prime Tower-a, trenutno najviše zgrade u Švicarskoj, opremaju se Geberitovim proizvodima. Geberitovi proizvodi također se koriste i na Svjetskoj izložbi u Šangaju: za Shanghai Expo Performance Center, Kineski paviljon i Švicarski paviljon.

Geberit je nominiran za najodrživiju švicarsku kompaniju i osvaja 10. mjesto u općem međunarodnom rangu tijekom Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Dizajnirani proizvodi Geberit Monolith i Geberit element za tuš sa zidnim odvodim izbačeni su na tržište i privlače zanimanje arhitekata i krajnjih korisnika.


Sa stupanjem na snagu 1. siječnja 2010. godine, Geberit preuzima indijskog partnera za distribuciju sa sjedištem u Bangaloreu, ako i dodatne urede za prodaju u Mumbaiu i Delhiu.

Otvara se nova tvornica u Givisiezu (CH). Širi se lokacija u Lichtensteinu (DE): izgradnjom nove dvorane za proizvodnju stvoreno je dvije trećine prostora više.

William J. Christensen se 1. siječnja 2009. g. pridružio rukovodstvu koncerna u funkciji upravitelja odjela za međunarodnu prodaju na razini grupacije.

U okviru priprema za Svjetsko prvenstvo FIFA-e 2010., država domaćin, Južna Afrika, gradi pet novih nogometnih stadiona. Geberitovi se proizvodi koriste u svakom od njih.

Geberit Belgija oprema polarnu istraživačku stanicu “Princess Elisabeth” na Antarktici uređajima za aktiviranje ispiranja pisoara, elementima za WC-e, sustavima Mepla, Mapress, PE i Silent.

Mapress, PE-HD i Geberit AquaClean se instaliraju u glavni stadion Olimpijskih igara 2012 u Londonu (GB).

Pluvia se koristi za krovno odvodnjavanje u Kineskom paviljonu koji je izgrađen za Expo 2010 u Šangaju (CN).

WC s integriranom funkcijom tuša lansira se pod nazivom Geberit AquaClean na njemačko, švicarsko i austrijsko tržište. U reklamnoj kampanji namijenjenoj krajnjim korisnicima koja se bavi prirodnim svojstvom i snagom vode, Michael Comte smješta Melanie Wininger i Barbaru Becker u scenografiju sa švicarskim planinskim krajolikom. Centralna poruka je "I love Water”.

Otvorena je prva najbolja trgovina, tzv. "flagship store" u Šangaju.


Geberit Balena, poduzeće za distribuciju odgovorno za WC-e s tušem, pravno i organizacijski je integrirano u odjel za prodaju Geberita Švicarska stupanjem na snagu od 1. siječnja. Rezultat toga je udvostručenje broja zaposlenika u Geberitu Švicarska. Integracija je provedena s ciljem da omogući brži rast u sferi WC-a s tušem.

U Kairu (EG) se otvara novi ured za distribuciju.

Geberitovi proizvodi se upotrebljavaju u dva ogromna trgovačka centra. Westfield London – White City u Londonu (GB) je opremljen s HDPE cijevima i sustavom Mapress inox, isto kao i instalacijskim sustavima Pluvia i Duofix. U najvećem talijanskom trgovačkom centru Euroma 2 u Rimu instaliraju se cijevi Mepla i Geberit PE, 165 Pluvia priključaka vode i 250 montažnih elemenata Geberit Kombifix.

Geberit se uključuje u UN Global Compact, inicijativu Ujedinjenih naroda za promicanje društvenog angažmana poduzeća.

Certificiranjem lokacija u Kini i SAD-u sukladno standardu ISO 14001 od kraja 2008. godine sva Geberitova proizvodna poduzeća svuda na svijetu imaju certificirani sustav ekološkog upravljanja s ciljem smanjenja opterećenja okoliša, povećanja očuvanja resursa i smanjenje troškova i rizika.


Geberit 10. siječnja kupuje poduzeće AMS, dotadašnjeg ekskluzivnog uvoznika Geberitovih proizvoda u Južnoj Africi.

Sa stupanjem na snagu 1. srpnja, Geberit prodaje svoje poslovanje PVC cijevima u Velikoj Britaniji, što uključuje i cijelu proizvodnu i skladišnu lokaciju u Aylesfordu, distribucijski tim odgovoran za PVC poslovanje u Velikoj britaniji, kao i marku "Terrain".

Otvara se novo poduzeće za distribuciju u Džedi, Saudijska Arabija.

Arhitektonski zanimljive zgrade na cijelom svijetu opremaju se Geberitovim proizvodima. Primjer za to su Velika džamija u Abu Dhabiju (AE), pedesetokatna stambena zgrada Pinnacle@Duxton u Singapuru, ili talijanski park tehnologije Jeana Nouvela “Kilometro Rosso” i trgovački centar “Vulcano Buono” Renza Piana.

Geberitova dionica se 8. svibnja dijeli na omjer 1:10.

Koncern Geberit organizira radionice "Living Geberit" s oko 3.000 zaposlenika diljem svijeta. Te manifestacije zaposlenicima pružaju mogućnost intenzivnog bavljenja sa središnjim korporativnim vrijednostima i osvješćivanja svoje uloge kao ambasadori kompanije.

Geberit uvodi Kodeks ponašanja kako za zaposlenike tako i za dobavljače.

Heinrich Gebert, prijašnji suvlasnik grupacije Geberit, umire 8. kolovoza u svojoj 90. godini.


Kinesko poduzeće za distribuciju već 10 godina radi kao pravno samostalna kompanija grupacije. 2003. godine je Geberit naglasio svoj interes za kineskim tržištem utemeljenjem regionalnog sjedišta za Daleki istok / Pacifičku regiju u Šangaju.

Proširenje proizvodnje u Daishanu (CN). Područje proizvodnje je prošireno za 4 000 četvornih metara, tj. gotovo se udvostručila.

Bernd Kuhlin postaje članom rukovodstva koncerna 1. prosinca i odgovoran je za prodaju. Randolf Hanslin nakon 27 godina operativnog rada prelazi iz rukovodstva koncerna u upravni odbor.

Širi se globalna zastupljenost poslovanja s Balena WC-ima s tušem. Linija armatura za umivaonike s aktiviranjem putem senzora HyTronic uvodi se na američko tržište.

Važne zgrade, uključujući i Aspire Tower, najviši neboder u Dohi u Kataru, Opera u Kopenhagenu (DK) i Generationenhaus West u Stuttgartu (DE), opremaju se Geberitovim proizvodima.

Geberit Francuska osvaja nagradu za inovacije Fnas d’Or za ugradbene vodokotliće Powerflush. Nagrada je dodijeljena zbog izvrsnog rezultata ispiranja i smanjenja potrošnje vode tijekom ispiranja sa šest na četiri litre.


Geberit Langenfeld (DE) otvara prvi toranj za pitku vodu na svijetu u kojem se higijena pitke vode može doživjeti u svom kontekstu interaktivno.

Na sajmu ISH 2005 Geberit predstavlja novu Powerflush tehnologiju. Njome se ispire bez struje, uz korištenje iste količine vode, no s većim tlakom od običnih sustava za ispiranje WC-a.

Deriplast (IT) je podijeljen na dva poduzeća. Privatni investitori preuzimaju segment podzemnih cijevnih sustava. Proizvodnja PE i Silent-db20 cijevi, kao i sama izrada posebnih cijevnih komponenti ostaje u unutar Geberita.

Mnoge nove prestižne zgrade, kao npr. Agbar Tower Jeana Novela u Barceloni (ES), Turning Torso Santiaga Calatrave u Malmöu (Švedska) ili novi nogometni stadion Herzog & de Meurona u Münchenu, opremanju se Geberitovim proizvodima.

Geberit Pfullendorf (DE) slavi 50-u godišnjicu postojanja. Njemački Geberit GmbH osnovan je 6. prosinca 1955. godine.


Geberit preuzima Mapress Holding GmbH u Langenfeldu, Njemačka, za 372,5 milijuna eura. Grupacija Mapress je pionir i jedan od vodećih europskih ponuđača visokokvalitetnih prešanih metalnih spojnih elemenata i rješenja za odvodnju izrađenih od plemenitog čelika, grafitnog čelika i bakra za široki spektar primjene. Glavna područja primjene su dovod vode i grijanje za stambene zgrade, odvodnja iz objekata, sustavi protupožarnih sprinklera, distribucija plina, industrijske primjene, kao i primjene u moru.

Geberit je sada kompanija s prometom od oko 1,8 milijardi švicarskih franaka i 5 300 zaposlenika.

Günter F. Kelm je najavio svoju ostavku na mjesto generalnog izvršnog direktora do kraja godine. Albert M. Baehny će od 1. siječnja 2005. godine biti novi šef grupacije Geberit.

U Meksiku je utemeljeno poduzeće za distribuciju.

Geberit preuzima 100%-tni udio u austrijskom Huter-u.


Dvije Geberitove podružnice u Češkoj i Mađarskoj slave svoju desetogodišnju obljetnicu.

Geberit otvara svoj službeni predstavnički ured u Moskvi, Geberit International AG Moscow.


Geberit stiče udio u austrijskom poduzeću Huter Vorfertigung GmbH.

Geberit u srpnju ekspandira u SAD-u i kupuje dionice poduzeća Chicago Faucet smještenog u Des Plainesu, Illinois. U studenom također preuzima WC Technology Corporation u Farmington Hillsu, Michigan. U Australiji se otvara novo poduzeće za distribuciju.


Otvaranje novog Geberitovog informacijskog centra u Joni.


Geberit preuzima British Caradon Terrain u Aylesfordu, GB, pa time snažno širi svoju poziciju u Velikoj Britaniji.

Povodom 125. obljetnice postojanja, Geberit uspješno izlazi na burzu. Istovremeno uvodi atraktivan plan za učešće zaposlenika.


Promet grupacije Geberit po prvi put prelazi jednu milijardu švicarskih franaka. Poduzeće se priprema za uvrštenje u popis poduzeća na burzi.


Dioničari u obitelji prodaju poduzeće britanskoj investicijskoj kompaniji Doughty Hanson & Co. Uprava koncerna, skupa s izvršnim direktorima, preuzima udio u kompaniji i na taj način uspijeva sačuvati neovisnost operativnog posla u grupaciji Geberit.

Primjenom "razvoja inovativnih procesa" (IPD) propisuju se jedinstveni i obvezujući postupci za sve Geberitove aktivnosti na polju istraživanja i razvoja. Iste se godine završava izgradnja zgrade za tehnološki i akustički laboratorij u Joni.

U Sloveniji se preuzima Prosan, poduzeće koje proizvodi ugradbene vodokotliće i unutarnje spojne elemente za keramičke vodokotliće.


100%-tni udio u poduzeću Deriplast S.p.A koje proizvodi plastične cijevi u Villadose, Italija (manjinski udio od 26% od 1989. g.).


Geberit ekspandira u Kinu i osniva poduzeća zajedničkog ulaganja na dvije proizvodne lokacije.


Osniva se Geberit Lichtenstein GmbH u njemačkom gradiću Lichtensteinu. Proizvodi Geberitove instalacijske sustave (GIS) i montažne elemente.


Početkom devedesetih, članovi osnivačke obitelji se povlače iz operativnog poslovanja. Pod vodstvom novog izvršnog direktora, Güntera F. Kelma, 1991. g. je razvijena i predstavljena nova struktura uprave. Kao rezultat nove strukture, distribucija, proizvodnja i servisne aktivnosti podijeljeni su na zasebne odjele. Sve aktivnosti vezane za istraživanje i razvoj centralizirane su u jedno poduzeće smješteno u Joni.


Izgradnja novog informacijskog centra u njemačkom Pfullendorfu i nove tvornice u austrijskom Pottenbrunnu.

Razvijena je prva opsežna ekološka strategija.


Construction of a new information center in Pfullendorf and a new plant in Pottenbrunn


U portfelj proizvoda dodani su sustavi opskrbe pitkom vodom.

Preuzet je udio u poduzeću FAE Fluid Air Energy u Marlyu skupa s ekskluzivnim marketinškim pravima.


Uvođenje sustava Data Access Object (DAO), Computer Aided Manufacturing (CAM), Computer Aided Engineering (CAE) i CATIA (softver za Computer Aided Design (CAD) i Manufacturing (CAM).


Preuzima se poduzeće Sanbloc u Weilheimu, Njemačka. Ta kompanija proizvodi montažne elemente.


Otvaranje informacijskog centra za talijansko tržište u Mannou, Ticino.


Osniva se Geberit A/A u Lystrupu, Danska.


Puštanje visokoregalnog skladišta u Joni u pogon.

Povećanje tvorničkog prostora u Pfullendorfu.


S uvođenjem instalacijskih sustava i WC-a s tušem asortiman proizvoda se proširio u znatnoj mjeri.


Osnivanjem podružnice Geberit Manufacturing Inc. u Michigan Cityu, Indiana, SAD, Geberit započinje svoju prekomorsku ekspanziju.

Reorganizirana je Geberitova struktura poduzeća i osnovan je Geberit Holding SA.


Prvi eksperimenti s WC-ima s tušem.


Osniva se Geberit B.V. u Amsterdamu.


Uvođenje tehnologije oblikovanja puhanjem za racionaliziranu proizvodnju vodokotlića.

Počinje proizvodnja u Geberitovoj tvornici u Pottenbrunnu, St. Pölten, 50 km zapadno od Beča.

Osniva se Geberit P.V.B.A. u Brusselu.


Nova tvornica u Pfullendorfu otvara svoja vrata.


Osnivanje Geberitovog poduzeća u Beču


Uvođenje prvog ugradbenog vodokotlića.


Geberit se nastavlja širiti i seli se nove prostorije u industrijski park u Joni, nedaleko od Rapperswilla.


Osnivanje poduzeća za distribuciju Geberit Sàrl u Parizu.


Kao logička konzekvenca uspjeha na tržištu s plastičnim vodokotlićima, Geberit ulazi u proizvodnju tehnologije odvodnje. Na tom polju poduzeće također pretežno upotrebljava plastiku, proizvodeći sifone i ostale oblikovane komponente od PE-a.


Osnivanje podružnice Geberit GmbH u južnom njemačkom gradiću Pfullendorfu, skupa s organizacijom prodaje i tehničkim savjetovanjem.


Geberit je registriran kao zaštitni znak, a naziv se otada upotrebljava kao marka i oznaka kvalitete za sve Geberitove proizvode.

Treća generacija osnivačke obitelji, Heinrich (1917. - 2007.) i Klaus (1926. - 1998.), obojica sinovi Alberta Emila i Regine Gebert-Droeser, preuzimaju upravljanje oslabjelog poduzeća. Zahvaljujući naporima tih mladih poduzetnika, Geberit se uspijeva probiti i razviti u međunarodnu korporaciju.


Proizveden je prvi vodokotlić. Kao rezultat tog proboja proizvoda, poduzeće doživljava signifikantan polet.


Presudni trenutak za budući razvoj poduzeća je kada je ono započelo raditi na području obrade plastike, u to vrijeme još vrlo nove tehnologije koja se koristila za proizvodnju nehrđajućih komponenti vodokotlića i cijevi.

Između 1935. i 1952. godine poduzeće Geberit & Cie. se nalazi u velikim poteškoćama. Osim Drugog svjetskog rata, samo se može nagađati o razlozima za te probleme i njihovim specifičnim uzrocima. Potrošni materijali su se tijekom tih godina isporučivali samo uz plaćanje unaprijed. U to vrijeme (1953. g.) je Albert Emil Gebert već stariji čovjek od 73 godine, a Leo Gebert ima 65 godina. 36-ogodišnji Heinrich Gebert moli svog mlađeg brata (27) da se pridruži poduzeću. Poduzetnički duh te dvojice mladića je toliko velik da uspijevaju riješiti sve probleme.


Albert Emil Gebert otvara prvi ured poduzeća u inozemstvu, skladište s prodajnim aktivnostima Parizu.


Kupljeno je dodatnih 851 četvornih metara zemlje u Falkenstrasse kako bi se povećala proizvodna lokacija.


Završena je izgradnja nove zgrade i sve proizvodne jedinice i radionice su preseljene u nove tvorničke prostorije. Koncentracija je na proizvodnji vodokotlića s umecima od olova, sa samoizrađenim spojnim elementima za kotliće od bakra i olova i kuglastim slavinama, što je patentirano i u Švicarskoj i u inozemstvu. U asortiman proizvoda uvršteni su također i sifoni i zaporni ventili od olova za industriju proizvodnje kiselina.


Asortiman proizvoda je proširen sifonima i zapornim ventilima za kemijsku industriju.


Usred Prvog svjetskog rata počela je izgradnja nove proizvodne tvornice.


Prekretnica u povijesti Geberita je kupnja nekretnine u Falkenstrasse u Rapperswillu. Albert Emil Gebert kupuje komad zemlje od 1 493 četvornih metara po cijeni od 8,50 švicarskih franaka po četvornom metru.


Registriran je prvi patent za drvene vodokotliće "Phoenix". Poduzeće uskoro počinje opskrbljivati klijente po Švicarskoj i susjednim zemljama tom pouzdanim vodokotlićima.


Prvi vodokotlići proizvedeni u Švicarskoj napuštaju tvornicu u Rapperswillu.

Nakon smrti oca, Albert Emil Gebert (1880. -1969.) i Leo Gebert (1888. -1964.) preuzimaju vođenje poduzeća.

Albert i Leo se žene za sestre Reginu i Anni Droeser koje su rođene u Baselu. Albert Emil i Regina Gebert-Droeser jedini su dioničari i direktori kompanije nekoliko desetljeća. Leo Gebert je naročito talentiran u konstruiranju novih izuma. On je stvarni izumitelj mehanizma ispiranja toaleta s ventilom. Ta dva poduzetnika ubrzo počinju planirati izgradnju svoje vlastite tvornice kako bi se sve proizvodne lokacije i radionice, koje su inače bile raštrkane na različitim mjestima oko gradića Rapperswilla, dovele pod isti krov.


Albert Emil Gebert uspijeva u proizvodnji prvog drvenog vodokotlića s olovnim umecima i olovnim spojnim elementima pod markom “Phoenix”. Taj proizvod je kamen temeljac za budući rast.


Kupovina posjeda Phoenix na sunčanoj strani Engelplatza. Radionica se također preselila u te prostorije, a zatim se u prizemlju otvorio dućan. Stari je posjed prodan 1900. godine.

Aparati i armature za sanitarne instalacije su na prekretnici stoljeća još uvijek prilično primitivni. Ta je situacija potaknula braću Geberit, Albert Emila i Lea, da otvore svoju vlastitu tvornicu. Poduzeće se proširilo za ljevaonicu, radionicu za izradu alata, tokarnicu i specijaliziranu radionicu za tretman površina.


Gebert se ženi za tri godine mlađu Josefinu Domeisen. Gebert od Josefinine obitelji kupuje posjed Herrenberg 25/obere Halsgasse 39 za 8 000 švicarskih franaka. Brak je usrećilo šestero djece. Nažalost, tri mlade kćeri je umrlo od difterije, a jedna se kćer potopila u tragičnoj nesreći s čamcem. Samo dvoje djece ostaje bračnom paru, sinovi Albert Emil i Leo Gebert.


Caspar Melchior Albert Gebert (1850. - 1909.) iz St. Gallenkappel, Švicarska, otvara svoj prvi vodoinstalaterski obrt na trgu Engelplatz u kvartu starog grada u Rapperswilu.