Izjava o zaštiti osobnih podataka

Zadnji put ažurirano 15. kolovoza 2014

Geberitu je sigurnost vaših osobnih podataka iznimno važna. Našu web stranicu možete posjećivati, a da nam pritom ne priopćite vaše osobne informacije. Vaše informacije su nam jedino potrebne onda ako želite određenu uslugu. Cilj izjave o zaštiti osobnih podataka je da vam pruži transparentne informacije o tome koje podatke sakupljamo, obrađujemo i čuvamo, i u koju svrhu.

Čuvanje pristupnih podataka

Svaki put kada pristupite jednoj od naših web stranica, pristupni se podaci čuvaju u obliku datoteke s protokolom na poslužitelju našeg pružatelja internetskih usluga. Ti podaci sadrže vašu IP adresu, datum i vrijeme zahtjeva za datotekom, naziv zatražene datoteke, nazive datoteka s kojeg je zatražena datoteka pozvana, volumen prenesenih podataka i status pristupa, opis korištenog internetskog preglednika i operativnog sustava, naziv vašeg pružatelja internetskih usluga. Ti se podaci sakupljaju zbog tehničkih razloga. Analiziraju se samo u statističke svrhe, bez bilo kakvih uputnica na osobe.

Kolačići

Ako posjetite Geberitovu web stranicu i ako ste odobrili kolačiće u postavkama vašeg internetskog preglednika, onda nam to ukazuje na to da se na najbolji mogući način želite koristiti našom web stranicom i da ste suglasni s korištenjem kolačića ili ostalih tehnologija koje su ovdje opisane. U nastavku možete pronaći više informacija o kolačićima i postavkama internetskog preglednika koje su potrebne da se oni onemoguće, izbrišu ili pogledaju.

Kolačić je mala datoteka koju prenosimo na tvrdi disk vašeg računala ili uređaja kada prvi put posjetite našu web stranicu. On našem sustavu omogućava da prepozna vaš uređaj ako je ponovno posjetite pa nudi funkcije i sadržaje koji su specijalno skrojeni za vas.

Kolačići su vrlo korisni, budući da osiguravaju bolju prilagođenost korisniku ako redovito posjećujete web stranicu. Uz preduvjet da se služite istim uređajem i istim preglednikom, kolačići mogu sačuvati vaše postavke (npr. vašu košaricu za kupovanje), dati nam informacije o tome kako se služite našom web stranicom i prikazati sadržaj koji je više pripremljen prema vašim interesima i zahtjevima. Korištenjem prikladnih programa za analizu, kao npr. Webtrends, u stanju smo provesti statističke analize i dijagnoze kako nam pomogli da poboljšamo sadržaj web stranice, proizvode i usluge. Kolačići koji se koriste za našu web stranicu sakupljaju samo anonimizirane podatke koje ne upućuju na identitet individualnog korisnika.

Osim toga, kontrola je u VAŠIM rukama. Kako biste upravljali kolačićima, možete upotrijebiti postavke vašeg preglednika. Vi, na primjer, možete izbrisati postojeće kolačiće, odabrati prihvaćanje ili odbijanje svih kolačića, prihvatiti samo određene kolačiće, ili podesiti da budete informirani ako web stranica namjerava sačuvati kolačić. Postupak kontrole i brisanja kolačića može biti vrlo različita, ovisno o pregledniku kojim se služite. Više informacija možete o tome pronaći putem funkcije pomoći u vašem pregledniku. Alternativno, otiđite na web stranicu http://www.aboutcookies.org gdje možete naći informacije opširne informacije o tome kako da kontrolirate ili izbrišete kolačiće u većini preglednika.

Webtrends

Na našim se web stranicama koristimo tehnologijom poduzeća Webtrends Inc. kako bismo sakupljali ili čuvali podatke u svrhe marketinga ili optimiranja. Ti podaci sačinjavaju osnovu za kreiranje korisničkih profila pod pseudonimom, a kolačići se mogu koristiti u te svrhe. Podaci koji se sakupljaju Webtrends tehnologijom ne koriste se kako bi se korisnik web stranice osobno identificirao ili kako bi se povezali osobni podaci koji se odnose na nositelja pseudonima bez eksplicitnog odobrenja dotične osobe.

Osobni podaci (narudžbe, upiti, zatražene informacije)

Kako bismo vam pružili usluge koje zatražite, npr. predaja narudžbe, odgovaranje na upite ili slanje informacija (bilteni, informacije o proizvodu, obavijesti o događajima itd.), neophodni su nam vaši osobni podaci, ako npr. ime i prezime, adresa, broj telefona i e-mail adresa itd. Te osobne podatke sakupljamo samo zato što su oni neophodni da vam pružimo zatraženu uslugu. Eventualno može biti neophodno da vaše podatke proslijedimo poduzećima koje zadužujemo s provođenjem usluga (npr. prijevoznicima). Vaši se podaci neće obrađivati ili upotrebljavati u svrhe savjetovanja, reklamiranja ili istraživanja tržišta, niti će se prosljeđivati trećim stranama ukoliko za to ne date izričito odobrenje.

Ako ste se registrirali s ciljem da redovito primate aktualne informacije, vašu registraciju možete opovrgnuti bilo kada putem telefona, klasične pošte ili e-maila.

Ako otvorite e-mail koji smo vam poslali, i ako kliknete na link u njemu, onda se to evidentira putem našeg web poslužitelja (datum, vrijeme, e-mail adresa) u interne statističke svrhe. Ti podaci nisu povezani s osobnim korisničkim profilima.

Google Analytics (web-analiza/praćenje)

Ova web stranica koristi uslugu Google Analytics za analizu web stranica koju pruža Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi tzv. kolačiće („cookies“), tekstualne datoteke koje se spremaju na Vašem računalu i omogućuju analizu Vašeg korištenja web stranica. Informacije koje kolačić generira o Vašem korištenju ove web stranice u pravilu se prenose na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo se spremaju. U slučaju aktiviranja anonimizacije IP-a na ovoj web stranici, Vaša IP adresa će u Googleu, unutar država članica Europske unije ili drugih država ugovornica Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru, najprije biti skraćena. Samo u iznimnim slučajevima puna IP adresa šalje se na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo se skraćuje. Po nalogu operatera ove web stranice Google će koristiti ove informacije u svrhu analize Vašeg korištenja web stranice, sastavljanja izvještaja o aktivnostima na web stranici te pružanja drugih usluga operateru web stranice u vezi s korištenjem web stranice i interneta. Google neće Vašu IP adresu koju u okviru funkcije Google Analytics proslijedi poslužitelj povezivati s drugim podacima u posjedu Googlea. Spremanje kolačića možete spriječiti odabirom odgovarajućih postavki preglednika, no upozoravamo Vas da u tom slučaju možda neće biti moguće koristiti sve funkcije ove web stranice u punom opsegu. Osim toga, možete spriječiti prosljeđivanje podataka generiranih od kolačića koji se odnose na Vaše korištenje web stranice (uklj. Vašu IP adresu) Googleu, kao i obradu tih podataka od Googlea tako da pomoću sljedeće poveznice (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en) preuzmete raspoloživi plug-in poslužitelja i instalirate ga.

Detaljnije informacije o uvjetima korištenja i zaštiti podataka možete pronaći pod http://www.google.com/analytics/terms/gb.html i http://www.google.com/intl/en-GB/policies/privacy/. Na ovoj web stranici Google Analytics proširen je za kod „gat._anonymizeIp();“, kako bi se omogućilo anonimizirano obuhvaćanje IP adresa (tzv. maskiranje IP-a).

Google Analytics koristimo i za analizu podataka iz funkcija AdWords i DoubleClick kolačić u statističke svrhe. Ovu funkciju možete deaktivirati pomoću Upravitelja postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=en).