Nabava

Odjel za nabavu u prvom je redu odgovoran za pribavljanje proizvodnih materijala za sve tvornice diljem svijeta. Budući da pribavljanje materijala predstavlja 30 posto ukupnog prometa, a ujedno i najveći pojedinačni blok troškova u poduzeću, odjel za nabavu u znatnoj mjeri podupire kontinuirani rast.

U naša globalna područja odgovornosti ubrajaju se kvalifikacija dobavljača, pregovori o cijenama i uvjetima isporuke, kao i sklapanje ugovora.

65 specijalista za nabavu i 13 rukovoditelja nabave aktivno je u sedam država. Oni kupuju sve sirovine, kao npr. različite metale i plastiku koja se prerađuje u tvornicama i redovno nadziru postojeće dobavljače, odn. traže nove. Uz to neprekidno radimo na optimiranju naših procesa. U naše trenutne projekte ubrajamo nabavno-tehničke i nabavno-logističke radne procese, smanjenje zaliha i upravljanje ugovorima. Naši zaposlenici imaju temeljnu tehničku izobrazbu, npr. strojarsku ili alatničarsku, kao i komercijalna znanja. Osim stručnog poznavanja materijala i socijalnih vještina, od naših zaposlenika također očekujemo dobre vještine pregovaranja i razumnu porciju ustrajnosti.